Požár autobusu MHD

Požár autobusu MHD - V pražských Čimicích nad ránem vyhořel autobus linky 505. Plameny kloubový vůz zcela zničily. Nikdo nebyl zraněn. (21. března 2005) | foto: HZS Praha - Milan Pacík

Z autobusu zbyl po požáru jen vrak

  • 8
Velké štěstí měli cestující, kteří nad ránem jeli nočním autobusem pražské MHD. Chvíli poté, co z vozu linky 505 vystoupili poslední pasažéři, začala karosa na konečné hořet. Plameny kloubový autobus zcela zničily. Řidič vyvázl bez zranění.

FOTOGRAFIE Z POŽÁRU ZDE

Autobus noční linky 505 zajel dvě hodiny po půlnoci do konečné stanice v pražských Čimicích. Jakmile ale cestující z vozu vystoupili, začal kloubový vůz Karosa B 741 hořet.

"Když lidé z autobusu vystoupili, řidič chvíli čekal na konečné. Pak ale ucítil kouř a ohlédl se. Uprostřed vozu u kloubu uviděl dým," řekl iDNES mluvčí pražských hasičů Václav Hladík.

Řidič nahlásil požár na operační středisko hasičů v 1:50. Hasiči proto ihned vyrazili na křižovatku ulic Čimická a Spořická. Když na místo dorazili, byla karosa už v plamenech.

Jednotka požár zlikvidovala proudem tlakové vody od cisterny. Z autobusu zbyl jen vrak, plameny ho zcela zničily.

"Řidič vyvázl bez zranění. Cestující ve voze už nebyli," potvrdil iDNES dispečer pražského dopravního podniku.

Přesnou příčinu požáru zjistí hasiči během dopoledne. Zatím jsou dvě verze: technická závada palivového systému či porucha elektroinstalace. Škodu hasiči odhadli na půl milionu.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video