Diskuze

„Zázračné“ injekce proti obezitě budí nadšení i skepsi. Diabetikům ale berou lék

„Zázračný lék“ nebo „dramatický úbytek váhy“. To jsou některé z frází, které se na internetu objevují ve spojitosti s hubnutím a injekcemi Wegovy. Přípravek, který slouží k léčbě cukrovky, při vyšších dávkách pomáhá hubnout. V Česku Wegovy zatím nejsou, sesterské přípravky se zde koupit dají. Kvůli zvýšenému zájmu ale léky chybí diabetikům.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

A proč zde není článek o přípravku Saxenda, který je k dispozici od roku 2021 a není to lék na diabetes , ale lék na obezitu

Kolegyně na firmě ho berou a s obezitou 1 stupně točí pěkně

0 0
možnosti
DT

Jste si jistý? Protože denní dávka stojí kolem 400 euro, to asi máte docela vysoké platy "u vás v kanceláři"

0 0
možnosti
MP

Troufám si tvrdit, že u nás tím diabetici netrpí, není to rozšířený standart při terapii obezity. Navíc se jedná o lék na předpis, který opravdu může předepsat jen diabetolog, takže těch zneužitých na hubnutí budou desítky. Tyhle preparáty si pojišťovny velmi hlídají, nejsou levné. To je zas přeložený článek z USA bez zasazení do naší reality.

2 0
možnosti
PL

P32e82t78r 90L31u94k77á86š

15. 3. 2023 10:21

Obézním lidem normálně předepište perník a jiné dobroty... když se podíváte na kdejakou fetku tak je to osoba vyzáblá, žádný 200 kilovy macek ;] Není tak třeba žádných "zázračných" injekcí když už to "objeveno" určitými lidmi bylo ;]

0 0
možnosti
IK

Nadšení na počátku budit mohou, skepse uživatelů ale nakonec bude velká a dlouhá! ... a Kardashianovic instaslepice na tom nic nezmění...

0 0
možnosti
TT

......lidé, kteří Wegovy přestali užívat, do jednoho roku nabrali téměř všechnu váhu zpět.......

Tato veta hovori za vsetko, kto nema zdravy zivotny styl tak tomu niet pomoci

Inak co naozaj funguje bez toho aby clovek musel driet pri cviceni ako kon je strava z potravin s nizkym glikemickym indexom + nejest po 7. hodine vecernej, mam to odskusane.

6 0
možnosti
IK

Máte pravdu redukce hmotnosti a tuku je o jídle nikoli o cvičení.

Redukce pomocí jídla ve spojení se cvičením má výhodu v tom, že člověk může jíst více než kdyby necvičil, zpevní se mu postava a nastartuje v těle další užitečné věci.

Zcela bez cvičení jen zredukuje hmotnost a zpravidla s ochablím svalstvem. Což také není nic zdravého.

8 0
možnosti
Foto

🐷🍰🎂Dopadne to tak, že lidé budou zároveň brát zázračný "lék" a o to víc se přejidat.

7 2
možnosti

Nedopadne. Protože tento lék odstraňuje chuť k jídlu, nezrychluje metabolismus.

2 0
možnosti
DU

Takhle za obeztou ( kromne pripadu hormonalnich poruch) je ve vetsine pripadu nejaky psychicky problem ktery je kompenzovan jidlem. A to si ho kolikrat obezni vubec nejsou vedomi. Muze to byt zajidani stresu nebo jinych neprijemnych emoci, nebo si tim podvedome kompenzuji nejaky pocit nedostatku ( treba lasky a nebo i jen casu na sebe kvuli neustalemu uprednostnovani potreb jinych) atd. Kdyz s obeznim zacnete rozkryvat jak se vlasne citi jestli se ma rad s pod tak obvykle najdete i k jeho prekvapeni hodne nevyresene bolesti kterou tlumi jidlem. Je to vlastne podobne jako kdyz ma nekdo navyk ze kdyz ma stres jde si zabehat aby se uvolnil, jen je to behani o dost zdravejsi kompenzacni mechanizmus. Dokud ale bude v hlavach lidi prevladat ze staci prasky min jist a cvicit a neuvedomi si ze je treba predevsim pracovat s hlavou s navyky, motivatory a s prenastavenim kompenzacnich mechanizmu tak u vetsiny nastane jojo efekt. Je treba si uvedomit ze zvyk zajidat stres je v mozku vyjeta dalnice na kterou naskakuje mozek snadno automaticky . Citi stres a hned dava podnet najist se. Pokud to clovek zacne vedome menit nakompenzaci stresu sportem, tak na silu oproti tlaku podvedomi, ktere ho furt zene na dalnici, zacina v mozku vyjizdet novou cesticku - polnacku. Problem je, ze po te dalnici jezdil mnoho let a i kdyz uz ma vybudovanou vedlejsi cestu jeho vnitrni navigace ho dal bude hnat na dalnici. Tak ze klidne po dobu nekolika let ten clovek musi vedome nepodlehat nutkani jit se najist kdyz je ve stresu, nez je nova silnice uz tak vyjezdena ze navigace jako prvni zacne nabizet cestu cviceni a ne jidla. Tak ze jakekoliv poleveni jako “je hnusne ven nejdu dnes fitko vynecham” podpori opet starou dalnici nikoliv novou cestu. Proto je to tak tezke zhubnout. Kdyby to totiz bylo snadne nikdo tlusty by tu nebyl. Jen z nejakeho duvodu tohle 99% lidi nevi nebo nechape.

11 0
možnosti
JN

Adipex zlata vejce to byl hit kolem let 2000 az 2004 , pote to slo do kopru, kdyz lide zjistili , ze to nici telo.

1 0
možnosti
RT

No jasně. Seberte důležitý léky diabetikům protože jste líni změnit styl života a té váhy se zbavit přirozeně...

15 5
možnosti
MS

cukrovka 2. typu bývá většinou jen dalším stupněm obezity

2 0
možnosti
MV

Prý 12,4 % tělesné váhy navíc oproti placebu.

Takže když (stokilový) s placebem zhubne 3kg, s infekcemi by to bylo 15,4 kg? Nebo 3,72kg? Tomu prvnímu nevěřím, to druhé není nic svetoborného.

1 0
možnosti
JS

J49a53n 22S51l40a15v97í30k

15. 3. 2023 7:26

Samozřejmě, že to druhé... Ale taky záleží z čeho to zhubne... Jako sportovec dokážu vyřazením cukrů "shodit" 4kg za dva dny... Jenže to je jaksi k ničemu, když se tělo zbaví hlavně vody, glykogenu a strašně rychle to nabere zpátky...

2 0
možnosti