Turisté budou mít možnost navštívit neobvyklé výletní cíle (ilustrační foto).

Turisté budou mít možnost navštívit neobvyklé výletní cíle (ilustrační foto). | foto: Michal Šula, MAFRA

Nová cestovka poveze turisty po místech spjatých s korupcí a švindly

  • 61
Vpravo se podívejte na vilu lobbisty Romana Janouška, nyní se přesuneme k tunelu Blanka. Zhruba takto bude turisty provádět průvodce nové cestovní kanceláře Corrupt Tour. Zájemce dopraví k místům spojeným s podezřelými zakázkami a korupčními aférami.

Cestovku vymyslel překladatel a vystudovaný filozof Petr Šourek. Ve čtvrtek ji představí v Praze na cestovním veletrhu Holiday World, informují Hospodářské noviny.

"Řekl jsem si, že číst si o všech těch kauzách je sice zajímavé, ale že stejně je nejlepší vidět ty věci na vlastní oči. Je totiž úplně jiný zážitek, když v roli turisty tu vilu pražského kmotra skutečně navštívíte. Dům se všemi těmi kamerovými systémy a vysokými zdmi, které ostatním brání ve výhledu," uvedl Šourek, který projekt připravoval s přáteli půl roku. 

Kancelář nabídne čtyři trasy, na jeden z nich - vyhlídkový okruh po vilách podnikatelů spojovaných s podezřelými zakázkami nazvaný "Pražské safari" - se první zájemci můžou vypravit v neděli.

Další trasa nazvaná "Pražská nej"  turistům ukáže tunel Blanka nebo prostory pražského magistrátu ve Škodově paláci. K dispozici budou i hrací karty s mafiánskými obrázky na motivy kritizované pražské karty Opencard. Při výletu "Hustý Ústí" se lidé dopraví autobusem na sever Čech, kde se podívají například na kontroverzní lanovku k výletnímu zámečku Větruše.

Na výletu "Nemocnice na kraji zákona" dostanou zájemci v narážce na označení protekčních pacientů pletené kulichy. Součástí trasy bude například IKEM, kritizovaný za tendr na zdravotnický materiál, i Ústřední vojenská nemocnice v pražských Střešovicích, kde měl vzniknout předražený areál.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video