Diskuze

Od popravy Milady Horákové uplynulo 71 let. Vzpomněla si i ukrajinská ambasáda

Od popravy Milady Horákové uplynulo v neděli 71 let. Právnička a národněsocialistická poslankyně byla k trestu smrti za údajnou špionáž a velezradu odsouzena ve vykonstruovaném politickém procesu. Na výročí si vzpomněli politici, premiér i ukrajinská ambasáda v Praze.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DJ

D81a83v25i11d 74J66e72c66h

28. 6. 2021 17:57

Myslím že toto měl být článek na hlavní straně iDnes, i přes tornádo na Moravě. U nás dlouhou dobu probíhal skrytý boj o pozice ve společnosti a o moc. Někdy v 90. letech byl v rozhlase rozhovor, kam si Jana Klusáková pozvala Rosse Hedvicka, který v té době studoval. Vyprávěl jí, jak jim někdo nabídl peníze za ofocení nějakých mikrofilmů a předání jisté osobě. Na mikrofilmech bylo zachyceno, jak Antonín Zápotocký, coby kápo v koncentračním táboře topil lidi tak, že jim v nějakém lavoru držel hlavu pod vodou. Studenti to ofotili a v dostavili se na Hradčanské náměstí, kam v daný čas přijel černá limuzína, stáhlo se okénko a obálku s mikrofilmy od nich přejala právě Milada Horáková sedící na zadním sedadle. Vzpomínám si, jak redaktorka tomu nemohla uvěřit a pan Hedvicek jí to musel zopakovat.

Objevily se i informace, že jako předsedkyně Rady ČS. žen a členka svazu přátel SSSR navázala styky s KGB, čímž se stala pro komunisty nepohodlnou, ale držme se toho, že se stala obětí boje o moc mezi KSČ a Národními socialisty.

0 0
možnosti
JH

J94i77ř68í 95H61á81l66a

28. 6. 2021 12:19

„(My Banderovci) Nezapomínáme,“ dodal v příspěvku na Twitteru ukrajinský velvyslanec.

0 3
možnosti
ZM

A Vy bolševici zapomínáte ne vše, co jste zde provedly!

1 0
možnosti
PT

poprava Horákové, proklamovaná jako zločin komunistů, byla provedena rukou Čechů a za existence podpůrných peticí včetně sympatizačního soudruhování.

0 0
možnosti
MN

A oni to tenkrát zinscenovali jiní lidé, než komunisté za dozoru "poradců" z SSSR ? Kdo tedy, kdo organizoval petice vystrašených lidí ?

2 0
možnosti
AL

"No něco udělat musela, když ji odsoudili. Jestli byla nevinná, tak proč to neřekla?" Zkuste hádat autora této perly :-)))))

1 0
možnosti
PM

Nějaký bolševik.

2 0
možnosti
VG

Je třeba též připomenout, že tyto rozsudky vynášeli masarykovi a benešovi kapitalističtí soudci. Duchem to byli v podstatě pravičáci.

1 6
možnosti
DJ

D45a26v36i22d 94J91e55c54h

28. 6. 2021 18:02

Oni všichni tehdejší protagonisté studovali za Masaryka a Beneše, někteří i za císaře pána. Ti, co studovali za komunismu, se pak podíleli na rozkradení toho, co tu císařpán, Masaryk, Beneš a komunisti vybudovali...;-)

0 0
možnosti
PM

"Je to 71 let, co ji zrůdný režim zavraždil."

......

Tohle napíše člověk, který tomu režimu aktivně sloužil. Pekarová to řekla naprosto přesně.

6 0
možnosti
PR

Horákovou nikdo nezavraždil, ale byla odsouzena soudem ovlivněným stranou, kterou si lidé před tím demokraticky zvolili.

Tato strana kdysi štvala proti jakémusi imperialismu úplně stejně jako dnes štve Pekarová při údajné vzpomínce na Horákovou proti Babišovi. A co má s Horákovou společného Drahoš? Jedině volební kampaň, nic víc.

Strany a lidé, kteří dnes na tehdejší komunisty nejvíc kydají hnůj, používají úplně stejné metody, jako tehdejší komunisté. Slovo "demokracie" si vykládají především tak, že za žádných okolností nesmí být zavedena trestní odpovědnost politiků za následky jejich činnosti, a každému, kdo se rozhodne živit žvaněním do televize, jsou daňoví poplatníci povinni vyplácet podporu.

2 14
možnosti
PM

Nemyslím, že bys tohle řekl někomu z její rodiny beztrestně do očí.

8 0
možnosti
PC

Trochu chucpe od bývalého komunisty a donašeče stb.

10 0
možnosti
MK

Co je to chucpe?

0 0
možnosti
DJ

D12a48v55i93d 29J14e43c84h

27. 6. 2021 23:49

To je hezké a určitě správné připomínat tyto události, ale je dobré vědět, že spousta pachatelů mohlo být potrestáno v 90. letech, KSČ mohla být rozpuštěna, stbáci postaveni mimo službu...

Jenomže jeden pán chtěl být mermomocí prezidentem a za svoje zvolení slíbil komunistům faktickou beztrestnost a v tomto případě svoje sliby dodržel...;-)

2 4
možnosti
MS

M72a21r85k 18S60t42e28i97n

28. 6. 2021 1:18

Hlavně potřeboval prosadit restituce společně s knížetem.

0 5
možnosti
VO

Ta doba nebyla jednoduchá. Politické procesy byly na západě i na východě. Po lesích pobíhali Mašínové a jim podobní. Američané právě ztráceli jaderný monopol a vyvíjeli vodíkovou pumu. Válčilo se ve Vietnamu, zřejmě i v Koreji.

2 6
možnosti
PR

Bohužel, taky krátce po dvou světových válkách měl jeden lidský život trochu jinou cenu...

1 0
možnosti