Zamrzlé jezero Milada nedaleko Ústí nad Labem využili nejen k potápění, ale i bruslení, freediveři Petr Kapoun a David Vencl. | foto: Jan Kepič, www.apneasite.cz

VIDEA TÝDNE: Otužilec pod ledem, útok na cizince a úplné zatmění Měsíce

  • 0
Unikátní snímek se podařilo vyfotit trojici extrémních sportovců na zamrzlém jezeře Milada, když jeden z nich bruslil a druhý plaval pod ledem pod ním. V pondělí brzy ráno sledovali lidé na noční obloze úplné zatmění Měsíce. Městská kamera v Brně zachytila brutální útok na cizince a tématem bylo i nedodržování bezpečné vzdálenosti některými řidiči.

Jeden si vzal foťák, druhý brusle, třetí plavky. A vznikla z toho fotka, která bere dech. David Vencl na ní plave pod ledem zamrzlé Milady a Petr Kapoun nad ním bruslí. Své kamarády tak zvěčnil Jan Kepič, další z trojlístku extrémních sportovců.

V pondělních ranních hodinách nastalo úplné zatmění Měsíce, společně s ním byl vidět i superúplněk. Zatmění začalo chvíli po půl páté a skončilo krátce před osmou. Obloha, především v severních Čechách, byla většinou jasná. V hvězdárnách po celém Česku zatmění sledovaly stovky lidí.

Surový útok na cizince vyšetřují brněnští policisté. Na jednatřicetiletého mladíka se v centru města nejprve vrhli čtyři muži, jeden z nich jej pak ještě tloukl a kopal ležícího na zemi přímo pod kamerou městského systému.

Záběry z bezpečnostní kamery, které byly pořízeny v ruském městě Revda, ukazují opilého muže, jenž šel po silnici a po chvíli se k němu přiblížil pes. Opilec psa nakopnul, ale sám si pak pořádně natloukl. Karma je zdarma a někdy je opravdu velmi rychlá.

Nedodržení bezpečného rozestupu bývá jednou z nejčastějších příčin dopravních nehod. Základní pravidlo zní nechat si od auta odstup alespoň dvě sekundy. Někteří řidiči se však lepí na zadek ostatním a jiní slušným řidičům dokonce rozestupy kradou. Podle organizace BESIP je toto chování potřeba změnit.

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video