V zoo se vylíhli vzácní pelikáni a orlosup

Troja - Dva noví pelikáni se vyklubali z vajíček v minulých dvou dnech v líhni trojské zoologické zahrady. Jedná se o vzácného pelikána kadeřavého a bílého. Čerstvě se podle ornitologa Antonína Vajdla vylíhl i orlosup bradatý. "Ten však v zoo dlouho nezůstane. Bude vysazen v rámci záchranné stanice do umělého hnízda v Alpách," uvedl Vajdl. Většina mláďat, která se přes zimu narodila, se podle tiskové mluvčí zoo Romany Anděrové slavnostně představí 23. března na jarním zahájení provozu.
Mláďata vylíhnutých pelikánů najdete ve fotografie.
"Budeme mít trojité křtiny - velblouda, žirafy a klokanů," řekla.

V rámci jarní akce se budou slavit i třicáté narozeniny "babičky" koně Převalského Cilky. Chovem těchto koní je pražská zoo pověstná. "Máme stádo i v aklimatizačním prostředí České Sibiře na Benešovsku," uvedla mluvčí.

Tam žijí koně ve velkých volných prostorech a v rámci navracení zpět do volné přírody už byli tři vypuštěni v Mongolsku.

Ornitolog pražské zoo Antonín Vajdl chová mládě vzácného pelikána kadeřavého. (6. března 2002)

Pelikán bílý, který se vyklubal v líhni trojské zoologické zahradě. (6. března 2002)

Čtrnáctidenní mládě pelikána kadeřavého, které se narodilo v pražské zoologické zahradě v Praze 7 - Troji.(6. března 2002)


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video