Auta by se na most měla vrátit v neděli po půlnoci

Auta by se na most měla vrátit v neděli po půlnoci | foto: MF DNES

Uzavřený lanový most znovu zkomplikoval dopravu v Praze

  • 15
Situace na objízdné trase uzavřeného Lanového mostu se po poledni uklidnila. Ve směru na Prahu 4 byla ve 13:00 intenzita dopravy na stupni dva, v opačném směru jezdili řidiči na stupni tři.

"Počítáme se tím, že stupeň tři bude po celý víkend," uvedl Josef Šašek z pražské dopravní policie. Okolo 11:00, kdy zesílil sobotní provoz, byla situace horší a intenzita dopravy byla ve směru na Prahu 9 na silném stupni čtyři.

Problémy s dopravou začaly po deváté hodině dopoledne. Ve Švehlově ulici došlo u nájezdu na Jižní spojku k nehodě, střetl se tu autobus s motocyklem. Vytvořila se zhruba čtyřsetmetrová kolona. Nehoda se obešla bez zranění a byla už odstraněna, informoval iDNES.cz po půl desáté dispečink dopravní policie.

. Mapa

Podívejte se na objízdné trasy

Včera byla dopravní situace kritická v odpoledních hodinách, kdy byla doprava hodnocena stupněm pět. V Průmyslové stála auta v obou směrech, podobně na tom byla i Švehlova ulice.

Auta by se na most měla vrátit s úderem nedělní půlnoci, do té doby je uzavřen v obou směrech pro veškerou dopravu. Mluvčí ale nevyloučil, že nakonec dojde k obnovení provozu o několik hodin dříve.

Objížďka vede v obou směrech přes Průmyslovou a Švehlovu ulici. Ve směru na Prahu 9 kamiony mají sjíždět z Jižní spojky před Lanovým mostem na Švehlovu. Ve směru na Prahu 5 pak z Jižní spojky odbočí na Štěrboholskou radiálu.

Policie posílila počet policistů; na všech příjezdových komunikacích také umístila informační tabule. K dispozici má vrtulník.

Lanový most byl dokončen v roce 1996. Přemosťuje železniční trať Praha - České Budějovice a seřaďovací nádraží Praha-Strašnice.

. Trasy objížděk

Objízdná trasa 1
Na tuto trasu jsou odvedeny i kamiony. Objížďka je vedena od uzavřeného mostu Švehlovou a Průmyslovou ulicí. Zpět na dálnici se řidiči dostanou u Europarku.

Objízdná trasa 2
Řidiči musí sjet na Zahradní Město a podjet dálnici, pak pokračovat Průběžnou, ulicí V Olšinách a Úvalskou až na Černokosteleckou. Tou pak dojedou ke Štěrboholské radiále.

Objízdná trasa 3
Řidiči sjedou z Jižní spojky již na Spořilově. Spořilovskou ulicí dojedou na Chodovec, napojí se na Türkovu ulici. Odbočí do ulice Mírového hnutí a pojedou rovně kolem Hájů až do Měcholup. Tady najedou na Hornoměcholupskou, odbočí na most přes trať a odbočí do Kutnohorské. Ta vede ke Štěrboholské radiále.

Objízdná trasa 4
Řidiči sjedou z Jižní spojky u lanového mostu, podjedou dálnici. Ulicí Na Padesátém dojedou k Tesku a tam odbočí do Rabakovské ulice. Po ní pojedou do Hostivaře a odbočí do Štěrboholské ulice. Pak se ulicí U Továren vydají do Dolních Měcholup, odbočí na Kutnohorskou ulici a vydají se k Europarku.

Objízdná trasa 5
Není v mapě vyznačena. Uzavřený most lze také objet přes Vysočany, Hloubětín a Černý Most.

Pozn: trasami je možné jet i v opačném směru

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video