Útočníka se šroubovákem zastavily výstřely

  • 37
Policisté museli odpoledne střílet v garážích pražského obchodního centra. Zasahovali proti agresivnímu muži, který ohrožoval okolí šroubovákem. Lidem vyhrožoval smrtí, napadal i policejní hlídku. Jeho řádění ukončily až výstřely. Postřelený muž skončil v nemocnici.

Policisty do garáží obchodního centra na Smíchově zavolali zákazníci. Osmadvacetiletý muž tam poškozoval majetek a napadal lidi, vyhrožoval jim smrtí.

Podezřelý nereagoval na výzvy policejní hlídky, své násilné sklony obrátil i proti policistům.

"Když zaútočil na jednoho ze zasahujících policistů, ten v souladu se zákonem použil služební zbraň a zasáhl útočníka do dolních končetin," popsala iDNES mluvčí pražské policie Iva Knolová.

Ani výstřel ale útočníka nezastavil. Zraněný muž zaútočil i na druhého policistu, vyhrožoval mu fyzickou likvidací a snažil se ho zasáhnout šroubovákem. Zastavily ho až další výstřely.

Přivolaní záchranáři museli použít uklidňující prostředky. "Postřelený muž totiž odmítal ošetření a napadal i záchranáře," uvedla Knolová.

Podle televize Prima skončil muž v motolské nemocnici. Mluvčí pražské záchranné služby televizi řekla, že muž měl průstřel břicha a obou stehen.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video