Diskuze

Jméno Thymian nechtěla matrika rodičům povolit, získali šanci na odškodnění

Ústavní soud dal rodičům novou šanci na odškodnění za to, že matrika nezapsala jejich synovi neobvyklé jméno Thymian. Od narození v září 2012 do června 2015 měl chlapec v rodném listě v kolonce křestního jména zapsáno „nezjištěno“, což rodině působilo komplikace. Nárokem se musí znovu zabývat odvolací Městský soud v Praze.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

... a matka byla Esmeralda, otec Lorenzo .... sveho casu oba Lakatosovi. :)

1 0
možnosti

Nemohl jsem si nevzpomenout na tuto část povídky Š+G:

Když přišel otec domů z lovu syslíků, byl mile překvapen, že má syna. Namočil mě do Sázavy a dal mi jméno Kid Psanec. Toto jméno způsobilo později trochu nepříjemností, protože úředník bolševik sveřepě odmítal zanést doložku psanec do matriky. Otec ho bil lasem a volal: "A co Jurij kosmonaut? To bys zapsal, viď, paďoure!"

0 0
možnosti

stačí nakouknout do databáze jmen. v republice už zapsáni 2 Thymianové. v Černošicích a v Tišnově

0 0
možnosti

Ano, už jsem to níže zmiňoval. V roce 2015 zapsali (po rozhodnutí NSS) to dítě z článku a v roce 2016 přibylo ještě jedno v jiném okrese.

0 0
možnosti

No když pominu neobvyklost toho jména, které je ale jednoznačně v mezích příslušného zákona, tak informace: "Matrika ve Vrchlabí po rodičích malého Thymiana požadovala, aby znaleckým posudkem doložili, jakou by jméno mělo mít pravopisnou podobu", na mne působí dojmem, že se jedná o iniciativu nějakého "aktivního" ouřady, který se tuto neobvyklost snaží rodičům za každou cenu co nejvíce znepříjemnit. V tom případě doufám, že se dotyčný "aktivista" bude velmi podstatnou měrou podílet na odškodném pro oba rodiče, protože nevím, proč bychom se měli za "platbu" za jeho vrtochy skládat my všichni!!!

2 1
možnosti

Chápu to tak, že rodiče měli něco dodat, to nedodali, a teď se soudí, že kvůli tomu nedodání matrika nenapsala požadované jméno?

1 0
možnosti

Pokud jsem nekde zaslechl tak jeden z rodicu je American a pak bych i to jmeno pochopil.

0 0
možnosti

Jojo, to jsou přesně ty věci, proč je pro nás náročná práce úředníků životně nezbytná! :-P:-P:-P

2 1
možnosti

Jestli chcete začít čistkou u matrikářů, tak se obávám, že to s tou nezbytností berete za špatný konec.

1 1
možnosti

Thymian je pěkné jméno, nevím proč někomu vadí. Hortenzii taky čas od času potkám a co... Originální!

8 0
možnosti

Protože matrika musí respektovat zákony a pokud to jméno u nás ještě nebylo použito, musí to projít určitým procesem. Matrika v tomto případě patrně přestřelila, nicméně to nic nemění na tom, že si zákony pro tyto věci vymýšlí někdo jiný a nikoliv úředníci.

2 0
možnosti

J31a37n 10J12i81r30k22a

22. 5. 2018 21:15

U krestnich jmen jsme strasne uzkostlivi, ale ze tady dnes a denne prznime prijmeni stovek, tisicu a milionu cizinek, to je v poradku.

U takove "Claudie Cardinalove" jsem leta netusil, ze se vlastne nejmenuje Cardinal, ale Cardinale...

5 8
možnosti

Na to jsou zase jiná pravidla a říká se jim gramatika českého jazyka. Takže žádné prznění. Jazyk przní naopak ti, kteří se pokouší místo české gramatiky prosazovat pravidla z jiných jazyků.

3 0
možnosti

Je mi špatně z Čechů, kteří se posmívají barvě pleti, vzhledu, věku a jménu. Je to jeden z nejzaostalejších kmenů na planetě.

Já se za to zase na oplátku tomuto zaostalému kmenu posmívám za tyto vlastnosti a stydím se za české občanství. Socialistické vlastenectví je odporný pojem.

2 7
možnosti