Diskuze

Ústava Havla z Hradu nevyhání

Václav Havel se loučí se svými kolegy i s politickými rivaly. Vše nasvědčuje tomu, že úřad opouští nadobro. Alespoň teoreticky se ale může na Hrad vrátit hned dvojími vrátky. První by otevřela změna Ústavy a zavedení přímé volby prezidenta. Nebo stačí, aby Havel jedno volební období vynechal. "Václav Havel nemůže kandidovat jen v tomto období, v dalším by opět mohl," potvrzuje odborník na ústavní právo Jan Filip.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

multivitamin

16. 1. 2003 3:27
prezident-spravce?
Kdyz ani treti kolo voleb noveho prezidenta nezvolilo.....realna moznost, ze Havel zustane na Hrade jako prezident-spravce..... nez si pani pos.anci rozhodnou kdo bude hlasovat pro koho....po ctvrte...pate....seste....
0 0
možnosti

Max

15. 1. 2003 22:53
Klaus nebo Zeman prezidentem ?
 Je to jedno,protože oba dva  jsou na naší současné politické scéně jediní,kteří jsou  schopni důstojně reprezentovat naši republiku v zahraničí a před očima většiny našich občanů čestně obstojí i při  obhajovaní  našich národních zájmů a nebudou mít komplex z toho,že jsme malým státem. Jsou intelektuálně na vysoké úrovni,ovládají velmi dobře několik jazyků a žádný z nich určitě nebude tak servilní jak to ukázkově předváděl odcházející Havel.On byl jen pouhou mlaskající a pitoreskně poskakující postavičkou,který ve své ješitnosti nepostřehl,že je jen tretkou v rukou cizích mocných a "bižuterií "  pro diváky našeho politického absurdního divadla.Čím více jejich chvály nad jeho činností,tím méně skromnosti bylo v jeho myšlení  i konání. Byl asi natolik přesvědčený a své vyjímečnosti a o správnosti svých vizí,že zapoměl,že je především prezidentem všech občanů této republiky, a ne jen svých kamarádů,obdivovatelů,politických sympatizantů,bojových přátel z disentu a nejrůznějších pochlebovačů. Pan Klaus nebo pan Zeman ANO,ANO Jsou to osobnosti,vzbuzují respekt, a ať chceme nebo nechceme mají ve společnosti nejvice důvěry.Ale NIKDY už NE Havel !!!!Ten, kdo trochu sledoval  jeho politickou kariéru a nebyl úplně slepý, musel vidět neustále těkajícího,nervózního,strachujícího se a nemotorného člověka,ale ne prezidenta.Jeho chování při setkání či jednání s nejrůznějšími politiky, bylo  často předmětem jejich úsměvů,neřku-li posměšků.Proto nikdy nemohl být mým přezidentem- neměl jsem k němu žádnou úctu.Bude- li prezidentem pan Klaus nebo pan Zeman,konečně i já pak budu mít důstojného prezidenta .
0 0
možnosti

gimgim

15. 1. 2003 17:16
Pithart na Hrad ve třetím kole!
, Bude to prezident, který nejvíc vyjádří náš stav. Nemáme nikoho vhodného natolik, aby se dal zvolit v 1. a 2. kole, tak se vyškrábne někdo, kdo je 'snesitelný' pro ušmudlanou většinu.
0 0
možnosti

Remek

15. 1. 2003 13:06
Dosť bolo Havla !
Bratři (?) Slováci to vyjádřili již před několika roky zcela jasně. Víte, kdo má nějakou veřejnou funkci, nebo kdo je věřejně známý, ten to má těžké. Není asi nějaký univerzální recept, jak si udržet oblibu u většiny veřejnosti. Znám jen málo takových osobností, kterým se to desítky let daří. Je to např. Karel Gott, Jára Cimrman, Hurvínek se Spejblem..... Poučení : Když mě lidi nechtěj, tak radši sám vypadnu. I kdyby mě to manželka zakazovala    Hezký den !
0 0
možnosti

Xaver

15. 1. 2003 0:37
Třikrát "H"
  Pro naši republiku bylo  období působení prezidentů "H" vždy absurdní.
Prvého "H" potřebovali okupanti k vytvoření nové světové říše.On se opíral
především o kolaboranty a čechy,kteří ochotně podporovali budování
světové "árijské " říše.On působil už v rozdělené republice, v  tzv.
Protektorátu Čechy a Morava.
Druhého "H" oslavovali,vyznamenávali a vyzdvihovali také
okupanti,kteří ho potřebovali  k budování nové a "spravedlivé"
světové společnosti.On se  opíral o světovou mocnost,"stranu" a
"věrné " budovatele snových zítřků.Sám,jako příslušník druhé
národnosti  této republiky, se svým bratrům-nacionalistům zavděčil
"formální" federací.  Třetího (a snad už v naší historii posledního ) prezidenta "H" nutně potřebovaly tzv."Západní demokracie",především pak jejich předvoj USA. Tedy "vzor veškeré demokracie na této planetě", jež je snovým zítřkem některých našich spoluobčanů, "věrných",českých obdivovatelů,  budovatelů a ochránců "americké demokracie.(Např.p.Žantovský aj.) Jako "ryzí" křesťané věří v šíření a ochranu"demokracie" za každou cenu,  třeba  i mečem. USA jsou hlavní oporou třetího prezidenta "H" . Doma mezi obyvatelstvem je to s oporou již horší.Tu nacházel jen u svých bývalých kamarádů,nekritických  "obdivovatelů a obdivovatelek". Bývalé komunisty, vždy dokázal svoji "nepolitickou politikou"čili absurdním politikařením ochránit vůči pomstychtivým,závistným a někdy až krvelačným antikomunistům,antisocialistům atd . Jako jediný prezident zn.:"H" dokázal  svým latentním "nepolitickým" politikařením rozhodně a neoddiskutovatelně se podílet na rozbití ČSR. Tyto prezidenti "H" se určitě výrazně zapíší do historie našich národů. Čest jejich dílu i památce.
0 0
možnosti

Mtis

15. 1. 2003 10:19
příspěvek obsahoval nepřípustné výrazy
(Příspěvek zrušen)
0 0
možnosti

M&S

14. 1. 2003 22:04
Dekujeme.
Dekujeme Vaclavu Havlovi za jeho pusobeni v roli presidenta Ceskoslovenska a Ceske Republiky. ;o) Morava a Slezsko 
0 0
možnosti

Filip Petr

14. 1. 2003 22:14
Re: Dekujeme.
Teď ho už jen vyrolovat.
0 0
možnosti

agnes

14. 1. 2003 17:36
Přejet ho v opilosti na přechodu!!!!
0 0
možnosti

Spiteful Evilman

14. 1. 2003 16:56
Ať žije Václav Havel!!!!!!!!
Ale někde jinde!!!!
0 0
možnosti

Spiteful Evilman

14. 1. 2003 16:54
Ať táhne do prdele i s tou kurvičkou.
0 0
možnosti

admiral_Atvar

14. 1. 2003 15:10
zeleznicni primer
lenin - lokomotiva dejin. havel - slepa kolej dejin
0 0
možnosti