Vysoké Tatry, Malá Studená dolina

Vysoké Tatry, Malá Studená dolina | foto: Šárka Nossková

V Tatrách našli mrtvého českého turistu. Zřítil se během túry

  • 33
Ve Vysokých Tatrách nalezli tělo devětašedesátiletého českého turisty. Podle policie se nejspíš zřítil během túry v horách, na níž se vydal sám a bez patřičného vybavení. Muže na Slovensku pohřešovali dva dny.

S odvoláním na policii přinesla informaci o smrti Čecha slovenská zpravodajská televize TA3. „Tělo nebohého už snesli z terénu do márnice. Našli ho pod štítem Velký Kostel, podle předběžných informací zřejmě spadnul,“ vyjádřil se mluvčí slovenské policie Daniel Džobánik.

Pohřešovaného muže nalezli policisté v pátek odpoledne v údolí Malá Studená dolina. Policie po něm pátrala od středy, kdy vystoupil na železniční stanici ve Starém Smokovci a vydal se odtud sám na túru do hor, píše TA3.

Po muži pátrala horská služba s dronem a třemi služebními psy. Právě jeden ze psů našel mrtvého v Malé Studené dolině. Lékař záchranné služby, kterého na místo dopravil vrtulník, konstatoval smrt.

Náčelník horské záchranné služby televizi řekl, že nelze přesně určit, z jaké výšky muž spadl. Zásadní chybou bylo, že se do hor vydal sám a nebylo ani přesně jasné, kde ho mají záchranáři hledat. Za pád částečně mohlo i jeho vybavení, které nebylo vhodné do deštěm podmáčeného terénu.

Dotyčný turista sice do Tater přicestoval s kamarádem, ale na túru se vydal sám, protože kamaráda odradilo počasí. Protože se devětašedesátiletý muž nevracel, kamarád se v noci na čtvrtek obrátil na horskou službu.

Malá Studená dolina

Malá Studená dolina

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video