Tsunami vydalo další českou oběť

  • 3
Další česká oběť prosincového tsunami byla v těchto dnech identifikována v Thajsku. Podle informací MF DNES jde o Kristýnu Jedlinkovou z Řevnic. Identifikace byla čtyři měsíce po neštěstí potvrzena testy DNA.

Z celkového počtu osmi českých obětí se tak zatím nepodařilo najít či identifikovat Jakuba Dosoudila a Michaelu Beránkovou.

Oba pracovali v pražské firmě Cleverlance a při katastrofě zmizeli na thajském ostrově Phi Phi, kde byli na společné dovolené.

V thajské oblasti Khao Lak ve středisku Wanaburee pak přišli o život manželé Vladimír a Marie Manďákovi a jejich sedmnáctiletý syn Vladimír.

Pohromu přežil z rodiny jen patnáctiletý syn Pavel, který v době, kdy přišlo tsunami, nebyl společně s rodinou. Všichni pocházeli z Kroměříže.

Jedinou českou obětí na Srí Lance pak byla šestasedmdesátiletá Naděžda Domincová z Prahy.

Jedna z největších přírodních katastrof v lidské historii, která postihla Asii 26. prosince, si vyžádala téměř 300 tisíc životů. Z toho jich přes čtvrt milionu zahynulo na severu Indonésie.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video