Slunce se nad Českem ukáže jen sporadicky, na většině území bude oblačno a deštivo.

Slunce se nad Českem ukáže jen sporadicky, na většině území bude oblačno a deštivo. | foto: Profimedia.cz

Tropy odcházejí, na scénu se chystá déšť

  • 37
Obloha se během příštích dní zakaboní. Od čtvrtka se vzduch zahřeje jen na 22, nanejvýš na 26 stupňů. Lidé by navíc neměli zapomenout na deštníky. Podle předpovědi se objeví přeháňky a bouřky, které zeslábnou až v dalším týdnu.

Třicetistupňové vedro si tak Češi naposledy užijí ve středu. "Jasná obloha se ale během dne pokryje mraky a na většině území čekáme přeháňky, místy i bouřky," řekl iDNES.cz Pavel Jovanovič z Českého hydrometeorologického ústavu.

Úplně nevinné ale letní hřmění tentokrát nebude. Meteorologové upozorňují, že během noci a hlavně ve dne se v bouřkách mohou vyskytnout přívalové srážky či kroupy.

Déšť a bouřky mají na většině území pokračovat i ve čtvrtek. Přesto bude ještě relativně horko. "Nejvyšší denní teploty čekáme mezi 26 a 30 stupni, na jihozápadě kolem 23. V noci ukáže teploměr mezi 18 a 14," upřesnil Jovanovič.

Teplé počasí skončí v pátek, kdy se kromě zatažené oblohy, přeháněk a bouřek přidá i chladnější vzduch. Přes den se teploty vyšplhají na 22 až 26 stupňů, v noci pak na 17 až 13.

Identický stav bude podle předpovědi panovat v Česku i o víkendu. V první půlce příštího týdne se dá čekat většinou oblačno, místy déšť, tu a tam i bouřky. Příliš se nepohne ani ryska na teploměru: v noci se ochladí na 15 až 10, přes den bude mezi 21 a 26 stupni.

Předpověď počasí Aktuální předpověď počasí:
pocasi.idnes.cz
Předpověď počasí


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video