Tramvaje nabírají zpoždění kvůli autům

Hradčany - Výluka tratě mezi Prašným mostem a střešovickou vozovnou komplikuje tramvajovou dopravu u Pražského hradu. Problémy vznikají především v objízdném úseku mezi zastávkami Hradčanská a Královský letohrádek. V jízdě brání tramvajím neukáznění řidiči, kteří stojí na kolejích, a to dokonce i v protisměru.

"Když jsem tady jel ve středu ráno, tak během deseti minut předjelo naši tramvaj zleva asi patnáct aut. Ta pak vytvořila třetí řadu na kolejích v protisměru. Dále řidiči zcela ignorovali přikázaný směr objíždění u dělícího ostrůvku v křižovatce," tvrdil jeden z cestujících. Tomu také vadilo, že zde nebyli žádní policisté.

Policejní mluvčí Eva Miklíková namítá, že dopravní policisté nemohou být na tomto místě čtyřiadvacet hodin denně. "My o problémech víme, a pokud je to možné, kontroluje tam řidiče hlídka," řekla.

Tramvaje tak nabírají v tomto úseku zpoždění. Mluvčí Dopravního podniku Zuzana Knoblochová tvrdí, že nebývají větší než šest minut, ale pracovník centrálního dispečinku Dopravního podniku včera uvedl, že odpoledne měla tramvaj na lince 26 kvůli výluce více než čtvrthodinové zpoždění.

Výluka potrvá měsíc
Tramvajový provoz je kvůli opravě kolejí v tomto úseku zastaven od 16. dubna a obnoven bude až 22. května ráno.

Tramvaje číslo 1, 8 a 56 jsou v úseku Sparta - Vozovna Střešovice odkloněny přes zastávky Královský letohrádek a Brusnice. Linky číslo 25, 26 a 51 pojedou ze stanice Sparta na Vítězné náměstí přes zastávky Královský letohrádek, Brusnice a Prašný most.

Linky 18 a 57 jezdí z Malostranské do Vozovny Střešovice přes zastávky Královský letohrádek a Brusnice.

Náhradní autobusová doprava není v místě výluky zavedena.

Po dobu výluky je přemístěna, a to v obou směrech, zastávka Brusnice do občasných zastávek tramvají. Současně je zřízena obousměrně zastávka Hradčanská v Badeniho ulici.

Další komplikace v jízdě tramvají mezi zastávkami Hradčanská a Královský letohrádek způsobila v pátek porucha výhybky u zastávky Brusnice. Další zdržení zaviňují neukáznění řidiči, kteří stojí na tramvajových kolejích. (19. dubna 2002)

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video