Diskuze

Topolánkův syn neuspěl u přijímaček, premiér systém označil za nefunkční

Syn premiéra Tomáš Topolánek neuspěl v prvním kole přijímacích zkoušek na jedno z prestižních pražských gymnázií. Musel tedy podat přihlášku na jinou školu. Na pondělní tiskové konferenci ODS, kde prezentoval systém rozšíření počtu přihlášek, o tom informoval Mirek Topolánek.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z

zoufalec1

14. 5. 2008 10:21
když

mladý neuspěl tak může jít do učení. Řemeslníků na rozdíl od "inženýrů"  máme trvalý nedostatek, mladý může třeba na zedníka

0 0
možnosti
RS

rudastraka

14. 5. 2008 6:51
porad lepsi nez mladej pablbek,

kterej vopichal jednu blbku a pak ji nechal na pospas osudu i s ditetem. a to navzdory chvastani staryho pablbka, kterej se chlubil ze se o ne postara. dopadlo to tak, ze starej jde ve slepejich mladeho, tim, ze odkop svoji starou, a ted picha novou, ktera na nejterych fotkach vypada jak coura z bordelu

0 0
možnosti
9

9645

13. 5. 2008 19:26
Zelena guma

Nekdo tu napsal souslovi "zelena guma" a mne prislo ze vsech prispevku nejvystiznejsi.......

0 0
možnosti
VK

hamoun

13. 5. 2008 18:35
Když je blb

tak asi každá střední ( a ještě k tomu prestižní) škola bude pro něj asi neřešitelný problém. Ne nefunkčnost systému, ale tupost Tupolánka ml. je hlavní překážka pokračovat ve studiu. Zbývá jedině potatit se a táhnout na vejšku do Vyškova. Tam to snad po vzoru fotra zvládne a pak hurá do politiky, posílit tupostí stranu modroptáků  ;-D

0 0
možnosti
MD

MildaD

13. 5. 2008 16:39
Snad lepší řešení (předchozí příspěvek se neuložil celý)

Omezovat počet přihlášek není dobré řešení. To, že systém jedné příhlášky vede k tomu, že se mnoho žáků v obavách z nepřijetí hlásí na méně prestižní školy, než odpovídá jejich schopnostem, je logické vyústění.

Lepším řešením by bylo podávat přihlášky ve dvou fázích tak, že v první fázi by si mohli žáci podat libovolný počet přihlášek a ředitelé by (podle vlastních kritíérií každé školy) brali určité procento žáků bez přijímaček (některá škola klidně celou kapacitu). Přijatí žáci by už nemuseli (případně ani nesměli) podávat přihlášku v druhé fázi. Ti, kdo by byli přijati bez přijímaček na více škol, by si museli závazně jednu vybrat. V druhé fázi by se obsazovala volná místa na základě běžných přijímaček, nějaké omezení počtu přihlášek by mohlo být, ale ne tak tvrdé jako Buzkové jediná přihláška.

Umísťovat deváťáky ve svobodném konkurenčním prostředí je problém, protože nelze tak jako na VŠ počkat rok na brigádě a pak to zkusit znovu, nebo naopak nabrat víc zájemců a pak jich v prváku

0 0
možnosti
MD

MildaD

13. 5. 2008 16:47
Re: Snad lepší řešení (předchozí příspěvek se neuložil celý)

...polovinu vyhodit.

Ještě dodám, že to byla tuším zrovna škola, kde je ředitelem Klaus jr., která obcházela systém jedné přihlášky způsobem trochu podobným tomu, který naznačuji: ještě před uzávěrkou prvního kola přihlášek udělali "přijímačky nanečisto", a kdo prošel, mohl si bez obav podat přihlášku s tím, že bude na základě výsledků "přijímaček nanečisto" přijat "bez přijímaček".

Obdobný systém, jaký funguje v USA při přijímání na vysoké školy, už tady v diskusi někdo navrhoval. Tam je ale podstatným faktorem výše školného, které funguje jako filtr toho, že si všichni nepodají přihlášky na všechny školy.

0 0
možnosti
MD

MildaD

13. 5. 2008 16:29
Snad lepší řešení

Omezovat počet přihlášek není dobr

0 0
možnosti

barbudo

13. 5. 2008 16:18
Na které prestižní škole ...

... berou podle prospěchu ze ZŠ?

0 0
možnosti
M

mtis

13. 5. 2008 16:19
Re: Na které prestižní škole ...

Na většině čtyřletých gymnázií, pokud vím.

0 0
možnosti
K

KocourkovNews

13. 5. 2008 16:16
Najednou je system nefunkci

Kdyz je nekdo blby zadnymi prijimackama neprojde.

0 0
možnosti
C

chorhjevanipsejkebuoraP

13. 5. 2008 16:23
Re: Najednou je system nefunkci

no podle tvý věty je jasný, číms musel projít ty ;-D;-D

0 0
možnosti
MD

MildaD

13. 5. 2008 16:12
Politici často hodnotí fakta tak, jak se jim to hodí

Není to výjimečná vlastnost ODS, že politici hodnotí fakta podle toho, jak se jim to zrovna hodí, ale tato strana je toho zářným příkladem:

* V počátcích Senátu, kdy čtyřkoaliční kandidáti poráželi v druhém kole kandidáty ODS (později kandidáty opozičněsmluvních ODS a ČSSD), prohlašovala ODS, že se zasadí o zrušení druhé komory. Nyní, když tam mají většinu, jejich volání po zrušení Senátu není slyšet.

* Naplnění ústavních paragrafů o vyšších územněsprávních celcích dlouho bylo ze strany tehdy vládnoucí ODS blokováno pravděpodobně proto, aby se neoslabovalo jejich centrální řízení státu. Zákon o krajích byl přijat až za vlády ČSSD, v roce 2000 získala ODS většinu hejtmanů, v roce 2004 kromě Jihomoravského kraje všechny a najednou jim kraje nevadí. (Abych nekřivdil jen ODS, tak po volbách do krajů 2004 - pokud se nepletu - to byla pro změnu ČSSD, která začala nahlas přemýšlet o zrušení krajů.)

0 0
možnosti
EP

chassis hunter

13. 5. 2008 15:58
na zamecnika nebo obrabece...

se dostane vzdycky...;-D

0 0
možnosti
XX

ChorcheCh

13. 5. 2008 16:12
Re: na zamecnika nebo obrabece...

Nějaký zámek si možná časem také koupí ;-D

0 0
možnosti