Diskuze

Vycvičit děti v jeskynním potápění je téměř nemožné, říká český záchranář

Podle náčelníka české Speleologické záchranné služby Romana Šebely je největší šancí na bezpečnou záchranu chlapců uvězněných v zatopené thajské jeskyni ústup vody. Připravit skupinu dětí na obtížný průchod jeskynními sifony v takřka nulové viditelnosti je podle něj totiž téměř nadlidský úkol.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

P87e38t68r 26N66e83d92o73m21a

14. 7. 2018 20:46

Zachranar mel pravdu. Chlapci byli z jeskyne vyvedeni pod silnymi sedativy, cast z nich dokonce spala. Dulezite bylo jen to ze dychaji. Oblicejem byli drzeni k zemi, aby nevdechli vodu, ktera se mohla dostat do jejich celooblicejovych masek

0 0
možnosti
MB

jsem zvědavý, jak dlouho ještě budou přibývat příspěvky šnorchlistů od Rudého moře o neschopnosti záchranářů v Thajsku.

1 0
možnosti
PM

Je zajímavé, že si lidi, kteří neměli v hubě pomalu ani šnorchl, myslí, že tomu rozumí líp než náčelník Speleologické záchranné služby. :-)

0 0
možnosti
VP

Nikdo nic neví,ale někdo ví,že potřebují 4 měsíce na výcvik. Kolik metrů musí podplavat pod vodou aby se dostali ven? Určitě jde změřit zda je v kapsách kyslík a pokud ano tak chlapci s pomocí pomohou s maskou plavat po úsecích.

0 0
možnosti
JK

Nechce se mi verit, ze zachrana bude spocivat v nekolikamesicnim cekani az opadne voda... Ciste laicky mi prijde, ze pokud natahnou lana od zacatku az do konce a jeden potapec pujde podel lana vpredu a jeden vzadu a mezi bude dite tak by to melo pomalu jit (po nejakem zakladnim treninku). Dalsi moznosti jsou pak bud zminene odkloneni pritoku vody nebo vyvrtani diry z vrchu. Verim, ze zachranna mise skonci stastne a snad i rychle.

3 1
možnosti
ZV

"Máte štěstí, že jdu zrovna okolo". To by nebylo, aby Čech hned nedal své rady a hlavně mezeru vyplnil spoustou pochybnosti ;-DR^....

0 4
možnosti
PN

Proč je chce někdo cvičit v jeskynním potápění?

1 0
možnosti
JM

Tak by mne zajímal ten přísun vzduchu vodou, o kterém se pan záchranář zmiňuje. :-/

0 0
možnosti
PH

Klukum fandim. Ovsem napada me paradox. Clanek: Pri sesuvech pudy po destich zahynulo v Thajsku nejmene 300 lidi. Kolik z nas na to klidne a precte si to? A pak isud par decek sleduje cely svet.

2 1
možnosti
Foto

Našel jsem zajímavé video...tohle přece nemůže absolvovat malý kluk v nulové viditelnosti bez jakýchkoli zkušeností

https://www.youtube.com/watch?v=WtlwoX1YEmg

6 0
možnosti
MO

Mají světla, zkušené potápěče a hlavně dýchací přístroje.

0 0
možnosti