Temná doba

Je to příběh jako z Pána prstenů od Tolkiena. Kdosi vyloví z hlubin dávno zapomenutý symbol a oživlé příšery se začnou soukat ze svých hrobů na světlo boží… Vzkříšení tématu sudetoněmeckého odsunu kvůli pár hlasům ve volbách pro vládní strany v Rakousku, Maďarsku i v naší české kotlině nevěstí nic dobrého.

Přesto mu politici ze všech stran usilovně masírují hruď. Ví bůh, co vede Václava Klause a stínového ministra Zahradila k tomu, aby tohoto kostlivce vodili ještě na evropský dvorec.

Ale poté, co Zeman vykřičel do celého světa, že odsunování národů je báječná věc a všem je můžeme jen vřele doporučit, už můžeme čekat cokoli.

Nastala temná doba, říká se v Tolkienovi. V horách se množí skřeti a jeskynní obři opět povstali. Ale pokud společenstvo bude držet při sobě, věc ještě není úplně ztracena…

Hobitům a elfům však bylo hej. Nemuseli se ucházet o hlasy voličů a vést špinavé volební kampaně. Nám už zbývá jediné: modlit se, aby ta temná předvolební doba co nejdřív skončila a nastaly opět normální časy.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video