Pražští taxikáři protestují druhým dnem proti zákazové dopravní značce

Pražští taxikáři protestují druhým dnem proti zákazové dopravní značce | foto: Jiří Koťátko, MF DNES

Taxikáři u nádraží Holešovice druhý den protestují proti značce

  • 37
Pražští taxikáři už druhý den blokují Vrbenského ulici, která vede k holešovickému nádraží. Protestují proti značce zákazu vjezdu. Ta spolu s dodatkovou tabulkou umožňuje vjezd na parkoviště u nádraží vozům jen jediné společnosti, která taxíky provozuje.

„Vozy taxi jsou nuceny blokovat ulici, protože nemohou vjet na veřejné hlídané parkoviště. Nejde nám o to, že bychom chtěli jezdit na stanoviště City taxi, ale opravdu jen přijet, zaplatit poplatek a vyzvednout zákazníky nebo je sem naopak přivézt,“ řekl mluvčí Odborového svazu řidičů v taxislužbě Zdeněk Ponert.

Podle něj jsou řidiči taxislužby rozhodnuti ulici blokovat tak dlouho, dokud nebude značka zákazu vjezdu odstraněna nebo překryta. Podle předsedy odborového svazu taxikářů Pavla Jelínka mají k dispozici na dvě stě vozů. - více zde

„Kdyby byla tato značka v Pařížské, tak blokujeme Pařížskou,“ vysvětloval Ponert, proč si taxikáři vybrali právě Vrbenského ulici. O probíhajících jednáních zatím nechtěl nic zveřejňovat.

Pro mluvčího taxikářů Zdeňka Ponerta nejde zdaleka o první veřejnou akci. V minulosti držel například 11 dní hladovku za právo vybírat od zákazníků 99 korun za kilometr jízdy.

Policie je na místě a snaží se řešit dopravní situaci. „Zatím nemáme hlášeny nějaké větší problémy,“ řekl iDNES.cz mluvčí pražské policie Ladislav Bernášek.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video