Ladislav Jakl

Ladislav Jakl | foto: Lukáš Bíba, iDNES.cz

Tajemník prezidenta Jakl vydává knihu. Kritizuje v ní i Havla a ODS

  • 147
Rocker na Hradě. Za tímto romantickým názvem se skrývá název první knihy, kterou ve svém životě vydává tajemník prezidenta Ladislav Jakl. Některé její části ale pro někoho už podle všeho tak romantické nebudou. Jakl je totiž známý tím, že své názory někdy formuluje hodně ostře.

V knize, kterou představí v polovině prosince, se objevuje například Jaklovo hodnocení doby předrevoluční i revoluční v roce 1989, období kolem takzvaného Sarajevského atentátu, kdy začal pracovat pro Václava Klause, ale i kritika názorů exprezidenta Václava Havla či současné ODS.

Ladislav Jakl (Folimanka Blues)"Jsou tam skutečně i podobné pasáže, ale vetší část knihy je věnována mým názorům na život a to včetně mého soukromého, věnuji se tam ženám, muzice, přátelům, ale i hodnocení takových věcí jako je například xenofobie, vývoj v Evropě i to, kam směřuje naše civilizace," řekl Ladislav Jakl MF DNES.

Objevit by se měly i informace o jeho práci na Pražském hradě a popis některých situacích v úřadu hlavy státu.

Kniha Rocker na Hradě má 300 stránek, vychází k padesátinám Ladislava Jakla a je vedena formou dlouhého rozhovoru. Tajemníka prezidenta zpovídal novinář a publicista Petr Žantovský.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video