Byla pro mne čest pro Havla pracovat, říká Hladík.

Byla pro mne čest pro Havla pracovat, říká Hladík. | foto: Dan Materna, MF DNES

Tajemník Hladík odchází od exprezidenta Havla

  • 11
Václava Havla opouští jeho tajemník Jakub Hladík. Uvedl to server Týden.cz. Hladík po Havlově boku působil třináct let, v době jeho prezidentování byl v hradním protokolu. Když Havel Hrad opustil, stal se Hladík exprezidentovým tajemníkem. Nyní odchází do komerční sféry.

"Samozřejmě je to pro mě ztráta, ale respektuji, že chce poznat jiné oblasti, možná dobrodružnější. Je to člověk schopný, nadaný, znalý mnoha jazyků, kterému dnešní svět otevírá bezpočet zajímavých pracovních možností," řekl Týdnu Havel.

Sám Hladík zatím nechce své nové působiště prozradit. "K dnešnímu dni odcházím do soukromé sféry. Kam odcházím, to zveřejní v nejbližších dnech, nejpozději v pondělí, můj budoucí zaměstnavatel," řekl iDNES.cz Hladík.

"Jsem vystudovaný ekonom, odcházím do byznysu," vysvětlil. Zkušenosti po boku exprezidenta si váží. "Byla pro mne čest pracovat pro někoho, jako je Václav Havel," dodal.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video