Střelce z vinohradské nemocnice poslal soud do vazby pankrácké věznice

  • 82
Městský soud v Praze v neděli poslal do vazby 74letého muže, který v pátek před půlnocí ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady postřelil dva pacienty. Jeden z postřelených na následky zranění zemřel. Obviněný muž putoval do věznice na Pankráci, kde je k dispozici zdravotnická péče.

„Soud vyhověl návrhu státního zástupce a vzal pana obviněného do vazby. Existuje obava, že by mohl opakovat jednání, pro které je vedeno trestní řízení,“ řekla mluvčí obvodního soudu Libuše Jungová. 

Obviněný se proti rozhodnutí soudu neodvolal. 

„Využili jsme práva nevypovídat. Klient byl vzat do vazby dnešním dnem. Předpokládám, že bude převezen do vězeňské nemocnice v Praze na Pankráci,“ uvedl advokát obviněného muže Martin Hádek. 

K tragédii došlo na oddělení hematologie pražské nemocnice na Vinohradech v noci z pátku na sobotu. Pacient vystřelil na další dva nemocné, kteří s ním leželi na pokoji. Útočníka nakonec zpacifikovaly zdravotní sestry, které se do pokoje vydaly ihned poté, co zaslechly střelbu. 

10.března 2019 v 18:15, příspěvek archivován: 10.března 2019 v 19:17

Soud poslal muže do vazby.

Jednoho z pacientů střelil útočník do oblasti hlavy a ten okamžitě upadl do bezvědomí. Na následky zranění následně v sobotu zemřel. Druhého muže ošetřili na chirurgickém oddělení, pacient je mimo ohrožení života.

Pacient v pražské nemocnici postřelil další dva nemocné. Odzbrojily ho sestry

Střelec útočil legálně drženou zbraní. Pacient, který vyvázl s lehčím zraněním, měl při incidentu štěstí, neboť útočník střílel pod takovým úhlem, že se střela odrazila od lebky, uvedl v sobotu zdroj ČTK.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video