Sražený hoch je mimo nebezpečí

  • 12
Lékaři, kteří pečují o pětiletého chlapce, jehož v úterý v Trutnově srazil na přechodu policista, měli pro rodiče dobrou zprávu. Jeho zdravotní stav se zlepšil. "Pacientův stav je stabilizovaný. Stále leží na jednotce intenzivní péče, dostal se ale mimo ohrožení života."

"Od středy se jeho stav zlepšil," tvrdí náměstek ředitele nemocnice v Hradci Králové Petr Tilšer.

Policista je podezřelý z ublížení na zdraví. Neobvyklé je, že viníka nepostavili jeho nadřízení mimo službu.

"Podezřelý dočasně nevykonává pravomoci policisty. Nemůže ani nijak zasahovat do vyšetřování," ujistil ředitel trutnovské policie Ivan Bílek. O podrobnostech odmítl mluvit. Policista je na dovolené.

Podle svědků policista v osobním autě předjížděl kamion, který zastavil před přechodem. Vjel do levého odbočovacího pruhu a dítě mu vběhlo pod kola. "Problém je, že nedal přednost chodcům na přechodu, když ji druhé auto dávalo," poznamenal šéf Inspekce ministra vnitra Miroslav Borník.

Od začátku roku už ministerská inspekce vyšetřovala sedmadvacet nehod policistů. Trutnovský případ ve středu převzalo státní zastupitelství v Hradci Králové.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video