Barková tvrdí, že ji Spyra nbízel pomoc. Výměnou za určité informace.

Barková tvrdí, že ji Spyra nbízel pomoc. Výměnou za určité informace. | foto: David Port, MF DNES

Spyra odmítá, že nabízel Barkové pomoc

  • 55
Lobbista Jacek Spyra se v polovině srpna sešel s Libuší Barkovou. Oba však mají rozdílné verze toho, o čem se na schůzce mluvilo. Barková tvrdí, že ji Spyra za určité informace nabídl pomoc. Lobbista to odmítá a obviňuje Barkovou ze lži. Pomoc prý žádala ona od něj.

Spyra nepopírá, že se s Barkovou sešel. Prý ho několikrát žádala o schůzku a on ji napotřetí vyhověl.

Na schůzce si podle Spyry povídali jen o tom, co o Barkové napsaly noviny: "Ptala se, jestli jí umím být nápomocen v její situaci. Tvrdila, že je to všechno komplot," řekla ČTK Spyra.

Barková viděla schůzku úplně odlišně. V úterý řekla serveru Euro OnLine, že jí polský lobbista jménem nejmenované finanční skupiny nabízel vyřešení jejího problému. Představil se prý jako kamarád Zdeňka Doležela, tehdy ještě šéfa kabinetu premiéra. - více zde 

"Řekl mi, že polská strana mě sleduje a vnímá mé problémy, že o tom spoustu věcí vědí a dokážou to zastavit, ovšem jen za určitých podmínek," dodala Barková.

Libuše Barková je rodinnou přítelkyní expremiéra Stanislava Grosse, její jméno figuruje i v aféře kolem nejasných majetkových poměrů Grossovy rodiny. 

Barková byla před nedávnem nepravomocně odsouzená za pojistný podvod k pěti letům vězení. - více zde 


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video