Diskuze

Soukromé sanitky zneužívají svá práva

Po ulicích hlavního města jezdí řada soukromých sanitek, jejichž řidiči často zneužívají své pravomoci. Například si bezdůvodně usnadňují cestu houkáním a komplikují tím automobilovou dopravu. Poslední případ se stal tento týden, kdy dva řidiči sanitních vozů firmy Pragomedika s blikajícími světly projeli ve velké rychlosti křižovatkou v Praze 10 na červenou. Dopravní policisté poté zjistili, že ani jeden ze saniťáků dokonce neměl předepsané profesní osvědčení.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

driver

14. 7. 2002 20:58
Kovbojové
oprava SPZ AHY 40-60
0 0
možnosti

driver

14. 7. 2002 13:33
Kovbojové
Nakopal bych těm kovbojum prdel. U nás v ulici má záchranka stanoviště. Pokaždé, když někam jedou, jedou jako blazni (SPZ sanity AKA 40-60). Kdyby alespoň měli zapnutou sirénu, aby je lidé slyšeli. Až jim tam jednou v nějakém nepřehledném místě vlítne dítě,  tak se budou divit. Myslím si, že kolikrát výstražných světelných i zvukovych zařízení zneužívájí, protože kolikrát během 5min. jedou zpět.
0 0
možnosti

Hasič

14. 7. 2002 10:21
Zase sanitky Pragomedicy...?
Je ohromná "legrace", když se prodíráte ucpanou Prahou k požáru a najednou na křižovatce vletí do cesty koloně rozjetých hasičských cisteren sanitka Pragomedicy... Zatímco ostatní řidiči zastaví a dají přednost, tento převozák nezaváhá a skulinou projede... Pak dělejte zázraky s mnohatunovou cisternou.
0 0
možnosti

mrF.

12. 7. 2002 13:49
Majaky
Souhlasim, ze majaky by mely mit pouze sanitky zachranne sluzby, prip. i automobily prevazejici krev a organy a ne 1203 rozvazejici duchodce od doktoru. Stejne jsou podezrele houkajici sanitky, ktere jsou podle SPZ v danemu mistu neprislusne. Obdobnym problemem jsou vozidla oznacena "ZASOBOVANI" (casto kabriolety a sportaky), nekdy "LEKARSKA NAVSTEVNI SLUZBA" a drive i vozidla oznacena symbolem invalidy (bylo casto prekvapujici, na jaka luxusni auta si tuzemsti invalide dokazali usetrit, po vydavani symbolu chranenych hologramem snad zneuzivani klesne).
0 0
možnosti