Diskuze

Není možné, aby zákon vydal jeden člověk, napadl amnestii soudce Kydalka

Ústavní soud přijal podání pražského soudce Kamila Kydalky. Týká se amnestie. Kydalka žádá, aby byla zrušena, protože ji neprojednala vláda. V návrhu kritizuje premiéra Petra Nečase i to, že je možné, aby zákon v Česku vydal pouze jeden člověk. V případě amnestie je jím Václav Klaus.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MD

Klaus se nám všem na rozloučenou pomstil - osvobodil zločince - okradeným vzal poslední naději na vrácení ukradených peněz - vypustil do ulic 6 tisíc předčasně osvobozených zločinců - zahltil soudy zbytečnou prací, úřadům práce přidal další nezaměstnané, co ještě stihne za ten měsíc hrozného udělat a naprosto beztrestně?

2 0
možnosti
ZH

Nejsem právník, ale je Nečasův podpis bez předchozího usnesení vlády vůbec platný? Například v obcích je to tak, že pokud starosta podepíše něco bez unesení rady či zastupitelstva (podle kompetencí těchto orgánů), je takový právní úkon od počátku neplatný. Neznám legislativu týkající se činnosti vlády, ale může premiér podepsat něco, co předem neprojednal ve vládě?

2 0
možnosti
PH

P32e69t79r 92H66l12a53s43n56ý

27. 1. 2013 19:53

Takový strašný nástroj jako je amnestije by neměl vůbec existovat. Snad stačí milost, kde se alespoň posuzují jednotlivé případy zvlášť.

1 0
možnosti
PN

Sice velezrada je tvrdy orisek, jenze on si svymi ciny vylozene o ni

rika. Mlzi ohledne kdo mu annestii pripravil, otazkou je proc? Dalsi

zahada je pro me, ze treba neprojevil litost nad nestastnym 2 clankem a

popr. sam by ho zrusil. Toto vse je pro me znamka toho ze vedel co dela a

tudiz se jedna o velezradu nasi demokracie  a  naseho statu. Odmeny ho

nejspis cekaji na svycarskem konte. Chtelo by to poradne vse prosetrit!!!! Pokud se toto nestane ma vira v nasi republiku, demokracii a spravedlnost je navzdy tamtam !!

1 0
možnosti
MP

me tedy rozesmalo Kydalkovo prohlaseni o demokratickem pravnim state. Jeste ted me boli bricho smichy. Cesko a pravni stat?

1 0
možnosti
MT

Kdyz to je tak, tak proc jsme se k čertu zbavovali komunistu v 1989 ?!?!?!?

1 1
možnosti
IH

I56v87o 82H50u32b76á48l49e80k

23. 1. 2013 15:20

tahle amnestie rozvířila debatu o našem soudnictví a v plné nahotě ukazuje v jakých se pohybujeme problémech co se týče vymahatelnosti práva, spravedlivého procesu, rovnosti před zákonem a dalšími. ukazuje se, že náš právní systém je dlouhodobě v rozvalu, že soudci stejné věci soudí zcela odlišně, že vyvolení jsou schopni zákonu po léta unikat z nepochopitelných byť zákonných důvodů, že zavřeme lidi pro pár tisíc a nedokážeme se vypořádat s miliardovými zpronevěrami atd. atd. , že na jedné straně stát dokáže doslova šikanovat kvůli marginálním částkám a činům a na druhé straně je tak benevolentní, že si nedokáže zjednat pořádek... a spousta lidí, které dnes amnestii kritizuje, má po celou tu dobu sama máslo na hlavě. měli se by se podle mě maximálně snažit o nápravu celého systému a ne vyjmout amnestii jako jednotlivost a bušit do ní hlava nehlava, to nám zlepšení situace v oblasti tak citlivé nepřinese

3 0
možnosti
VP

A amnestie to zlepšení přinesla?

0 0
možnosti
PK

P93e30t92r 14K32e10l57l23e44r

23. 1. 2013 15:12

Jde o POLITICKOU NIKOLIV PRÁVNÍ KONSTRASIGNACI....8-o;-€8-o

.

To je asi jako bych tvrdil, že podpis pod úvěrovou smlouvou byl jen autogram příznivci a NIKOLIV právní akt...!!;-€!!

6 1
možnosti
Foto

R^ Vyborne prirovnaniR^

0 0
možnosti
Foto

Nechápu zastavování stíhání některých osob, např. Chvalovského a Berky.

Toto je text amnestie:

Čl. II

Zastavení trestního stíhání

Nařizuji, aby bylo zastaveno pravomocně neskončené trestní stíhání, s výjimkou trestního stíhání proti uprchlému, od jehož zahájení k 1. lednu 2013 uplynulo více než 8 let, pro trestné činy, za něž trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody nepřevyšující deset let.

Takže Chvalovský dostal 10 let = asi byl v sazebníku převyšujícím 10 let odnětí svobody. Berka dostal 9 let a st. zástupce se odvolal že chce trest vyšší  = asi taky přesahuje sazbu 10 let!!! TAKŽE PODLE MĚ, LOGICKY NESPLŇUJÍ ČLÁNEK II,  A AMNESTIE SE NA NĚ NEVZTAHUJE! A navíc, většina trestů se škodou velkého rozsahu, t.j. nad 5 milionů je se sazbou 5 - 12 let vězení!!  = čl. II je opět neamnestuje!!! A jestli je amnestují, tak je soudí za blbosti a klidně ať je pustí!

3 1
možnosti
KF

K15a23r88e90l 18F98u88k30s39a

23. 1. 2013 14:30

No dobrý! Musel bych se na to podívat nebo si počkám co přinesou noviny. Nicméně to poslední - soudí je za blbosti... No většinou, když člověku v ČR něco hrozí, tak to za blbost není. Blbost chápu tak, jako když sousedovi otrhám jablka...

0 0
možnosti
PK

Tohle tvrdím od začátku.

Ústava je dokument velice stručný a obecný, spousta věcí jako amnestie není vůbec nijak definována, je pouze zmíněna.

O to vice mě zaráží fakt, že když je tam něco jasně a konkrétně napsáno, tak to Klaus s Nečasem absoluntě ignorují.

A všem je to putna.

Oni se chvali fakticky jako by tam jeden odstavec vůbec nebyl. ( ten o odpovědnosti vlády )

2 2
možnosti
FM

Kamile! Nedráždí hady bosou nohou- podívej, jak dopadl Rath, když nedržel basu!

0 2
možnosti
JM

J95a69n 69M15a19j56e22r

23. 1. 2013 14:39

Z úplatného Ratha dělat mučedníka? Ale fuj.

3 0
možnosti