Přemysl Sobotka sleduje předběžné výsledky prvního kola prezidentských voleb.

Přemysl Sobotka sleduje předběžné výsledky prvního kola prezidentských voleb. (12. ledna 2013) | foto: Tomáš Krist, MAFRA

GLOSA: Liberec má ODS plné zuby, poznal Sobotka

  • 40
Přemysl Sobotka je bezesporu zkušený a schopný politik. Jak jsem ho měl možnost poznat, působil na mě rovněž jako solidní, slušný, arogancí moci nezdeformovaný člověk. Přesto dostal ve volbách nařezáno nevídaným způsobem.

A to i ve svém rodném Liberci. Čtyři procenta hlasů, to opravdu není mnoho. I Vladimír Franz, v němž mnozí viděli jen zábavnou kuriozitu, získal v krajském městě o dvě procenta víc.

Sobotka může za svoje fiasko poslat děkovný dopis na adresu Pražská, Liberec. Tam sídlí místní oblastní sdružení občanských demokratů.

Partaje, která přivedla Liberec na buben, přihlížela znetvoření dolního centra krajské metropole a poničila kdysi hrdému městu pověst tak, že se o něm už léta - byť třeba neprávem - hovoří jako o nejzkorumpovanějším sídle České republiky.

Zkrátka, lidé v Liberci mají ODS plné zuby a Přemysl Sobotka, ač nebyl z prezidentských kandidátů rozhodně ten nejslabší, na to drsně doplatil.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video