Oblohu v příštích dnech potáhnou mraky. Ilustrační foto

Oblohu v příštích dnech potáhnou mraky. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Slunce se pořádně ukáže jen ve čtvrtek, o víkendu ho zakryjí mraky

  • 8
Týdenní předpověď počasí sice tu a tam slibuje slunce, nad Českem se však ukáže jen krátkodobě. Letní počasí přijde pouze ve čtvrtek. Po většinu týdne zůstane obloha zamračená.

"Uprostřed týdne k nám pronikne teplý vzduch od jihozápadu. Na jeho konci za ním bude proudit chladnější vzduch," popsal týdenní výhled počasí meteorolog František Šopko.

Pondělní ráno bude ještě polojasné, přes den paprsků ubude a od západu se obloha zatáhne. Déšť mraky přinesou jen místy a bez dlouhého trvání. Odpoledne se budou nejvyšší teploty šplhat k 21 až 25 stupňům.

V noci na úterý bude maximálně 15 stupňů. Úterý bude zpočátku polojasné, i tato vyhlídka se ovšem postupně pokazí a místy zaprší. Teploty přes den zůstanou podobné jako v pondělí. Ke kapkám se navíc přidá hřmění a blesky. "Večer budou v Čechách na severozápadě srážky četnější," upozornil Šopko.

V noci na středu budou nejnižší teploty 13 až 9 stupňů. Přes den slibují meteorologové polojasnou až oblačnou oblohu. Na jihu a východě České republiky místy zaprší. Ojediněle může zabouřit. Denní teploty budou o stupeň vyšší než v předchozí dny, vystoupí na 22 až 26 stupňů.

Nejslunečnějším a nejteplejším dnem nadcházejícího týdne bude čtvrtek. Nejnižší teploty v noci klesnou mezi 14 až 10 stupňů, odpoledne ale teploměry ukážou až 28 stupňů. Obloha bude jasná až polojasná. Ani tento den ovšem nezůstane bez občasných bouřek.

Slunečné počasí se v závěru týdne zkazí. V noci na pátek slibuje předpověď nejnižší teploty 18 až 14 stupňů, o víkendu pak spadnou ke 14 až 9 stupňům. V pátek bude na Moravě přes den až 26 stupňů, o víkendu nejvyšší odpolední teploty nepřekročí 24 stupňů. Obloha bude v pátek a o víkendu oblačná až zatažená. Stejně jako v předchozích dnech občas zaprší.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video