MEX: Školu otevřela princezna

MEX: Školu otevřela princezna | foto: Marta Myšková, ČTK

Školu otevřela princezna

Praha - V Británii se sice podává čaj až o páté, britská princezna Anna si jej včera v Praze dala už dopoledne. Nabitý program zahájila jediná dcera královny Alžběty II. a sestra prince Charlese ráno na Olšanských hřbitovech, poté se přesunula do michelského charitativního Domova Sue Ryderové, v němž si nad šálkem čaje popovídala s místními obyvateli. Následovala cesta na lánský zámek, kde se princezna setkala s Livií Klausovou, v jejíž společnosti strávila i většinu předchozího dne. „Je to dáma velmi příjemná a samozřejmě má ten správný princeznovský odstup,“ konstatovala Klausová. V Libuši, kde sídlí soukromá mezinárodní škola The English International School, zase odhalila pamětní desku, která připomíná nově postavenou budovu školy. Vedení školy ji pozvalo na ceremoniál, při němž předala ceny vítězným týmům, jež se utkaly v kriketovém turnaji.
Během třídenní návštěvy stihla velká milovnice koní navštívit i proslavený kladrubský hřebčín a také Velkou pardubickou. Dnes z Česka odjíždí. Princezna Anna je v současnosti devátá v pořadí nástupnictví na britský trůn.

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Britská královská rodina

Video