Školáci přišli o výtěžek povodňové sbírky

  • 11
Smíchov - Dva mladíci přepadli školáky, kteří nesli výtěžek školní povodňové sbírky. Když se dva chlapci z osmé třídy smíchovské základní školy vraceli domů, zastavila je v Grafické ulici v Praze dvojice asi patnáctiletých mladíků. Jeden z útočníků vytáhl vystřelovací nůž a chtěl po nich tašku s penězi. "Výrostci školákům zdůraznili, že nebudou váhat a zabijí je," popsala iDNES mluvčí policie Iva Knolová.

Podle policie přepadli mladíci třináctiletého Jana a čtrnáctiletého Pavla ve středu krátce po dvanácté hodině.

Když jeden z útočníků vytáhl na vyděšené školáky černý vystřelovací nůž, odhodili tašku s pěnězi ze sbírky a utekli zpět do školy. Chlapci běželi přímo do ředitelny, odkud pak zavolali policii.

"Po dvou neznámých mladících, kteří zmizeli s taškou s tisíci korunami, policisté intenzivně pátrají," upřesnila Knolová.

Jeden z pachatelů ve věku 14 až 15 let byl podle školáků štíhlý a vysoký asi 180 centimetrů. Měl krátké černé vlasy a tmavší pleť. Na sobě měl potrhané černé džíny a tmavé tričko.

Jeho zhruba o rok mladší komplic byl podsaditý, vysoký asi 160 centimetrů. Měl černé nagelované vlasy, tmavší pleť a byl oblečen do šedostříbrných lesklých
kalhot a červené mikiny s nápisem.

"Policisté uvítají o těchto mladících jakékoli informace," dodala policistka.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video