V rámci ukončení nouzového stavu se do škol vrací také žáci základních škol. Na...

V rámci ukončení nouzového stavu se do škol vrací také žáci základních škol. Na snímku jsou děti ze ZŠ Hudcova v Brně. (12. dubna 2021) | foto: Zdeněk Němec, MAFRA

Do lavic se vracejí další žáci, otevírají se také školy na Děčínsku

  • 18
Do lavic se vrací druhá část žáků prvního stupně základních škol v rámci rotační výuky a také děti z posledního ročníku mateřských škol. S týdenním zpožděním se otevírají rovněž školy na Děčínsku.

Studenti závěrečných ročníků středních škol a středoškoláci ohrožení školním neúspěchem budou moci začít docházet na konzultace ve skupinách maximálně do šesti lidí.

Rotační výuka začala před týdnem. Na rozhodnutí škol bylo, které ročníky půjdou jako první. Nyní se žáci ve školách vymění. V pondělí a ve čtvrtek se ve školách povinně testuje neinvazivními antigenními samotesty na covid-19.

Netýká se to těch, kteří v posledních 90 dnech covid-19 prodělali, nebo jsou proti nemoci očkováni. Z 610 000 testů provedených minulý týden bylo pozitivních 302, tedy asi 0,6 promile.

Na Děčínsku výuka začíná o týden později, o odložení rozhodla kvůli špatné epidemické situaci krajská hygienická stanice. Nařízení vypršelo o půlnoci. Kromě dvou případů brazilské mutace viru, která se objevila ve Šluknovském výběžku, testy žádné jiné takové mutace neodhalily.

Drtivá většina negativní. Není něco špatně? dumají po druhém testu školy

Ministr zdravotnictví Petr Arenberger minulý týden uvedl, že prioritou pro případné další uvolnění protiepidemických opatření budou nadále školy.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video