ilustrační snímek | foto: Martin Veselý, MAFRA

Sever republiky čeká další velmi mrazivá noc, teploty klesly k minus 27

  • 27
Další mrazivá noc čeká sever a severovýchod Česka. Teploty tam mohou v noci na pondělí klesnout pod minus 12 stupňů Celsia. Meteorologové varovali, že hrozí prochladnutí a omrznutí nechráněných částí těla. V Jizerských horách v neděli naměřili skoro minus 27 stupňů.

Aktuální výstraha Českého hydrometeorologického ústavu se týká celého Moravskoslezského kraje, Jesenicka a Šumperska v Olomouckém kraji a regionů Broumov, Náchod, Trutnov, Vrchlabí v Královéhradeckém kraji. Platí od dnešních 20:00 do pondělních 9:00.

Lidé by se během mrazivého počasí měli chránit teplým oblečením ve více vrstvách a vhodnou obuví. Malé děti, starší a nemocní občané by měli omezit délku pobytu venku. „Proti prochladnutí pomáhá teplý nápoj, jídlo a tělesný pohyb,“ dodali meteorologové.

Už v noci panovaly v části republiky silné mrazy. Na severu Čech na většině míst naměřili pod minus deseti stupni Celsia. Na Jizerce v Jizerských horách teplota klesla až k téměř 27 stupňům.

Více na Počasí iDNES.cz

Počasí na konci letošního roku je a zůstane velmi proměnlivé. Štědrý den byl zatím nejteplejším dnem letošního prosince, teploty dosahovaly někde až deseti stupňů Celsia. Na další vánoční svátky se ale citelně ochladilo, sněžilo i v níže položených místech a v noci mrzlo. Na konci roku čekají meteorologové další výrazné oteplení - podle týdenní prognózy může ve čtvrtek, předposlední den roku, teploměr ukázat až 14 stupňů, na Silvestra budou denní maxima kolem 12 stupňů.

Radarový snímek srážek

Aktuální radarový snímek srážek nad Českou republikou. Více na Pocasi.iDNES.cz

Podívejte se i na naše další živé přenosy

Sledovat na iDNES.tv
,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video