Rybáři vytáhli první kapry

  • 1
Pohořelice, Hodonín - Rybáři, kteří začali s výlovem rybníků tvrdí, že letošní rok nebyl pro chov ryb příznivý. Kapři na vánočním trhu budou proto menší než vloni. Prodávat by se měli za přibližně stejnou cenu. Úbytek váhy kaprů v rybnících způsobilo chladné září. "Když je vyšší teplota vody, ryby mají větší chuť do jídla a tím víc rostou. V září, které bylo studené, nebyl příjem potravy u ryb téměř žádný," konstatoval ředitel Rybářství Hodonín Alois Kopečný.
Podívejte se na fotografie, jak rybáři vytahují kapry z vody.

"Kapři, které teď lovíme, mají zhruba dvě kila deset. Mohli mít o dvacet deka víc," potvrdil při výlovu Pouzdřanského rybníka správce jednoho z pracovišť Rybníkářství Pohořelice Karel Matura.

Rybáři proto letos vyloví méně kaprů nad dva a půl kilogramu. "Bude to mít vliv na ekonomiku výroby," řekl výrobní náměstek Rybníkářství Pohořelice Roman Osička.

Pohořeličtí rybáři prodávali vloni jeden kilogram kapra první třídy za padesát korun, kapra výběr za šestapadesát korun. Kapři na předvánočním trhu budou stát pravděpodobně stejně, jako vloni. "Předpokládáme, že pokud se velkoobchodní ceny kaprů na předvánočním trhu zvednou, nebude to nijak dramaticky. Z hlediska dopadu na peněženky lidí je to zanedbatelné, protože bohužel ryby konzumují málo. O konečných cenách se ale budeme dohadovat až po slovení hlavních rybníků v polovině listopadu," řekl Osička.

"Nevidíme zatím žádný důvod k tomu výrazně zdražovat. Ceny kapra budou buď stejné, nebo jen nepatrně dražší," potrvdil ředitel Rybářství Hodonín Alois Kopečný.

Rybáři z Rybníkářství Pohořelice vylovují Pouzdřanský rybník

Kapři budou letos menší, ale za stejnou cenu

Rybáři z Rybníkářství Pohořelice vypustili Pouzdřanský rybník a vytahují z něj kapry

Rybáři háží vylovené kapry do připravených kádí

Mrskající se kapr

Celkový pohled na vypuštěný Pouzdřanský rybník


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video