Rudá parta vyděračů

  • 2
Kdyby v té nátlakové skupince, která se ustavila jako Frakce sociálně demokratické levice, nebylo tolik poslanců sociální demokracie, nestála by za velkou pozornost.

Tu drtivou většinu občanů bez stranické legitimace ČSSD nemusí příliš vzrušovat, zda se značně nesourodá strana již štěpí, nebo se tak stane až později.

Parta skalních levičáků v ČSSD, mezi nimiž je i několik ministrů bývalé vlády Miloše Zemana (Kavan, David či Lachnit), je nejvíce zajímavá tím, že může svou silou v poslaneckém klubu ČSSD zcela zablokovat či výrazně "osekat" reformy slibované koaliční vládou.

Místo jednoho dvou "vyděračů" libujících si v pozici nepostradatelných, neboť bez nich většina 101 neexistuje, tu nyní máme organizovanou skupinku. Chce zabránit liberálním reformám. Do voleb v roce 2006 má velkou šanci na úspěch.

Zároveň však každé další vystoupení této party spolehlivě ubírá ČSSD naději, že bude mít šanci ovlivňovat významně vývoj v zemi i po volbách.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video