Rozvojová agentura představuje zájemce o investování

Jihlava - Poptávky zahraničních investorů začala na internetových stránkách nabízet Regionální rozvojová agentura Vysočina (RRAV). Zahraniční investoři zpravidla hledají partnery pro výrobu, investiční možnosti nebo i obchodní zástupce. "Poptávky pocházejí buď od CzechInvestu nebo z přímých kontaktů na internetové stránky agentury," uvedla ředitelka agentury Zdeňka Ušelová.

Na vytipované poptávky agentura podle slov ředitelky rozesílá informace o zónách a investičních příležitostech v kraji. Výsledkem těchto aktivit pak byly i první návštěvy potenciálních investorů, zvláště na Třebíčsku. "Pozorujeme velký zájem o naše internetové stránky, zejména z USA, Německa nebo Belgie," poznamenala Ušelová k zájmu o internetové stránky RRAV.

Z aktuální nabídky zaujme záměr britské firmy SNA vyrábět z foukaného skla figurky určené pro anglický a americký trh. Britská firma Columbia Staver Ltd. vyrábějící lisováním z hliníkového plechu součástky pro počítače, monitory a televize, zase hledá pro výrobu partnery nebo i místo pro výstavbu závodu na zelené louce. RRAV byla založena v roce 1998 jako akciová společnost. Loni se agentura transformovala na neziskovou organizaci - zájmové sdružení právnických osob. Zakladateli RRAV z.s.p.o. jsou Sdružení obcí Vysočiny a Sdružení hospodářských komor Jihlavského kraje.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video