Diskuze

Poslanci zkouší rozšířit počet rodin s nárokem na vyšší rodičovský příspěvek

Poslanci několika opozičních stran ve středu navrhli rozšíření počtu rodin, které by měly mít od ledna příštího roku nárok na vyšší rodičovský příspěvek 300 tisíc korun. Vláda navrhla, aby na příspěvek, který se má zvýšit o osmdesát tisíc korun, dosáhly rodiny s dětmi do čtyř let, které budou v lednu stále dávku od státu pobírat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J93a92n 18K60l24e69i14c34h

26. 9. 2019 17:35

Zdvižený prst pro ty, kdo by si snad nysleli, že se ODS obrodila.

0 0
možnosti
ML

Já bych přidal všem. Těm, co si řeknou i těm, co si ještě neřekli. Honem prožrat dokud je co. A že pak nebude? Nevadí, ono to nějak dopadne... :-/

1 1
možnosti
MP

No tak víme které to jsou strany a ty by němely být příště zvoleny ani náhodou.

1 0
možnosti
JB

Peníze zdarma jsou cestou do pekla,sleva na dani je daleko spravedlivější, pracuješ tak budeš mít úlevy, nepracuješ a nemáš ani zájem o práci, ve volném čase vyrábíš další nemakačenky tak zapomeň

7 1
možnosti
MV

kdyz se v Ostrave projdu po ctvrtich, kde ziji romove, tak kazda druha zena do 27 let ma 3 a vice deti. poslanci se asi rozhodli, ze duchodovou reformu zacnou podporou porodnosti. nejsem si jisty, zda je to dobry krok. kazdy rok dite a 300tis. Kc doma. takhle to bohuzel funguje

5 1
možnosti
TT

Mám takové tušení, že lidé žijící z dávek hmotné nouze na rodičovský příspěvek nárok nemají, kvůli předchozímu neplacení sociálního pojištění. Třeba se mýlím, nechce se mně to hledat, ale už jsem o tom kdysi diskutoval a zkoumal to na stránkách ČSSZ.

0 0
možnosti
KJ

To už je úplná šaráda, levicová vláda zvyšuje sociální dávky, údajně pravicová opozice ji za to kritizuje a sama tahá jak králíky z klobouku návrhy, jak je zvyšovat ještě víc a komu všemu ještě že státního přilepšit.

3 0
možnosti

Rodičovský prispevek je stejna blbost jako dotace na ha zem. pudy

2 3
možnosti
JM

Kombinace jakéhosi socialismu s tzv. demokracií nemůže fungovat. A všechny tyto společenské uskupení jsou dříve nebo později odsouzený k bankrotu. Lidé chtějí peníze pokud možno bez práce a je jim jedno jestli vláda peníze má nebo si je musí půjčit. Volí se taková vláda, která bez ohledu na finanční možnosti peníze lidem dá.

Zákon o vyrovnaném rozpočtu by tyto sebevražedné praktiky eliminoval.

Mimochodem ví prostý Čech že dnes platí jenom na úrocích ze státního dluhu 4 000 Kč ročně na hlavu? Dluh se samozřejmě nesplácí.

5 1
možnosti
JL

J66a37n 94L72u64k39á18š

25. 9. 2019 22:31

Zakon o vyrovnanem rozpoctu by neudelal vubec nic, protoze statni rocpocet se sestavuje na zaklade odhadu prijmu v pristim roce udelanem vladou a s temito odhady se uz ted delaji psi kusy.

Zli jazykove tvrdi, ze Babis odhady zamerne podhodnocuje, navrhne schodkovy rozpocet na konci roku se prsi, ze rozpocet byl nakonec vyrovnany.

0 1
možnosti
JB

J21i53r13k55a 63B35r31o30u48k

25. 9. 2019 22:05

Vyšší rodičovský příspěvek je blbé řešení. Daleko lépe by bylo při dětech pořádně slevit na dani. Takhle to bude jedině důvod k získání "dotaci" plozením dětí jistou etnickouo skupinou, jejíž pravé jméno se nesmí vyslovit.

10 1
možnosti
MP

Nejlepší by bylo, aby platili všichni stejné daně. A samozřejmě mnohem nižší než dnes.

0 0
možnosti
ŠS

Ekonomika už nešlape tolik a bude hůř!Přitom v době růstu sekáme nehorázné sekery. Kdo to bude platit?

3 1
možnosti
ML

Zaplatí to ty děti, jejichž rodiče se nyní třesou na těch pár drobných :-/

2 0
možnosti