Marek Singer - nový generální ředitel TV Prima

Marek Singer - nový generální ředitel TV Prima | foto: TV Prima

Ředitel Primy Singer dnes jednal s RRTV o druhém kanálu

  • 1
Prima připravuje spuštění druhého kanálu s pracovním názvem Prima klub. Redakci iDNES.cz to potvrdil mluvčí televize Ladislav Pavlík. Její generální ředitel Marek Singer dnes o programu jednal s Radou pro rozhlasové a televizní vysílání.
"Generální ředitel Marek Singer se dnes zúčastnil licenčního řízení o druhém programu TV Prima před RRTV. Bylo to běžné slyšení," řekl Ladislav Pavlík iDNES.cz. Jakého charakteru bude druhý primácký kanál, ovšem mluvčí televize nechtěl upřesnit. "Je to předčasné," odvětil.

Datum spuštění kanálu je prý závislé na přijetí Technického plánu přechodu k digitalizaci. "Měli jsme k němu několik připomínek a nebyly jen kosmetické," řekl Pavlík iDNES.cz. Jakmile k tomu dojde, Prima má 365 dní na zahájení vysílání.

O tom, že Prima připravuje druhý kanál, se mluví dlouho. Ale až dnes vypluly na povrch konkrétní informace. Stalo se to náhodou na tiskové konferenci, na které televize představovala přenosy k fotbalovému Euru. Generální ředitel televize na ni přišel pozdě a omlouval se, že byl na Radě jednat o druhém kanálu.

Zatím není jasné, jestli mu zůstane pracovní název Prima klub.

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video