Miloslav Ransdorf

Miloslav Ransdorf odpovídá čtenářům iDNES. (21. května 2004) | foto: iDNES.cz

Ransdorf na iDNES: Problém jsou funkcionáři

Miloslav Ransdorf je lídrem kandidátky KSČM do Evropského parlamentu a velkým kritikem stranického vedení současně. "Do voleb 2006 bude vše jinak," naznačil v rozhovoru na iDNES. Pokud uspěje, v europarlamentu bude podle svých slov lobbovat za český průmysl.

Odpovědi Miloslava Ransdorfa si můžete přečíst zde

Komunisté vstoupí do voleb s číslem 24.

Jedničkou jejich kandidátky je Miloslav Ransdorf, dvojkou je bývalý kosmonaut Vladimír Remek.

"Já budu pracovat v průmyslovém výboru a lobbovat pro český průmysl," odpověděl v rozhovoru na iDNES Miloslav Ransdorf, který má místo v EP takřka jisté.

"Kandidujeme proto, aby se změnila kritéria konvergence, aby EU měla lepší strukturu institucí, aby evropský parlament měl podobné pravomoci jako národní parlamenty," dodal Ransdorf, proč kandiduje za stranu, která nesouhlasí s EU.

Současný poslanec Ransdorf se pokusil také získat předsednické křeslo KSČM, delegáty víkendového sjezdu ale nepřesvědčil.

Při volbě v prvním kole dostal pouze 25 hlasů a zůstal daleko za pozdějším vítězem Miroslavem Grebeníčkem i jeho hlavním sokem Vojtěchem Filipem. - více zde

Miloslav Ransdorf se nijak netají tím, že nesouhlasí se způsobem, jímž Grebeníček stranu vede. "V eurovolbách stranu nevede Grebeníček, ale já. Ale nebojte se, lidé začínají přemýšlet a chápat, co se na sjezdu stalo."

Volby do EP proběhnou v polovině června. Češi si zvolí svých dvacet čtyři zástupců v pátek 11. a v sobotu 12. června stejným způsobem, jakým volí do sněmovny. 


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video