Diskuze

Nepřipouštějí si, že mohou onemocnět. Rakovinu u mladých diagnostikují pozdě

Psychika mladých onkologických pacientů funguje jinak než u těch starších. Na smrt nemyslí, není „na pořadu dne“. O to větší šok může přijít, s nemocí se také mladí hůře vyrovnávají. Na diagnózu se přichází později. „Každý si to zpracovává po svém. Současná generace se už alespoň nebojí vyhledat psychologa,“ míní specialistka.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VR

To spíš felčaři si nepřipouštějí, že by to mohla být nemoc, protože "jste přece mladej člověk, néééé, nebuďte hypochondr". Však se to píše i v článku, že si ji felčaři přehazovali.

1 0
možnosti
IU

Ono to není snadné,poznat hned rakovinu.

0 0
možnosti
JB

Jako studentky jsme praktikovaly na začátku školního roku na hematologii na Karláku. Pamatuji mladíka, zrovna jej přijali, nikdo by nevěřil, že je nemocný. Na konci školního roku bychom jej nepoznaly. Bylo to pro nás první setkání s leukémií. Dodnes to mám v hlavě. Vůbec ta školní praxe byla tehdy deprimující. Během roku jsme praktikovaly také na vrozených vadách dětí na Karlově.

1 0
možnosti
JD

Bože ... na takovou specialistku narazit , tak prchám i přes ostnatý drát

0 0
možnosti
MB

Pamatuji před cca 15 lety takový blog jedné mladé pacientky s rakovinou žaludku. Byl k němu přístup také z idnes. Přesně popisovala svůj aktuální zdravotní stav a progres onemocnění. Shodou okolností na tu samou diagnózu umřel rok před tím jeden náš kolega z práce. Ten postup nemoci měli do puntíku stejný, ač byl mezi nimi rozdíl 20 let. Oba přesně za rok a půl na tuto nemoc zemřeli.

Pamatuji si, že poslední příspěvky toho blogu psal za onu mladou ženu než zemřela její manžel, ona už nemohla..

Hrozná nemoc je to...

4 0
možnosti
RK

To je pravda. Když mě bylo 20, tak smrt připadala v úvahu maximálně při bouračce na motorce.... Nemoc? Pche... vždy jsem přeci tak mlád...

Memento Mori...

5 0
možnosti