Diskuze

Při tragické nehodě autobusu řídil taxikář

Za volantem autobusu, v jehož troskách zahynulo v březnu u Nažidel 19 lidí, seděl najatý taxikář. Dle dohody o provedení práce mu náleželo 40 korun za hodinu. Majitel cestovní kanceláře LSK Sokolov Milan Juršták připouští, že řidič neměl stálé zaměstnání jako šofér autobusu a přivydělával si jako taxikář.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zulu

23. 7. 2003 13:55
Jo tak taxikar!!!!!!!!!!
To ho klidne zavrete treba na 20 let. Vsichni taxikari jsou oteplakovany dobytek
0 0
možnosti

Bejby

8. 5. 2003 14:20
...
To, ze si ridic privydelalval jako taxikar je nanejvys relevantni. To jestli je profik nebo ne nehraje takovou roli, jako to, ze v taxiku nepouziva kotoucek, tudiz nikdo nezjisti, ze mel treba ctyri nocni za sebou a pak jel bokovku do Alp.   
0 0
možnosti

Harden

7. 5. 2003 20:38
Zedniku, ty jedno hovadko bozi, nech si preskoumat palici za ucelem nalezeni mozku, doporucuju speleologa. Pri tragicke nehode ridil profesionalni ridic autobusu, kterej si privydelaval jako taxikar. Na jeho miste bych te sedrel z kuze, udelal bych z tebe bezdomovce. Natipal sem obrazovky s tim nadpisem, pokud mne o to nekdo pozada, rad to poskytnu jako dukaz soudu.
0 0
možnosti

Pavla

7. 5. 2003 20:09
Ridici autobusu
Nemale procento ridicu dalkovych i mezimestskych!! autobusu by melo o svou praci prijit-pro svou neschopnost a predevsim pro svou nedbalost.staci je jen pozorovat a vsimat si.Velmi casto se riti pro autobus naprosto neprimerenou rychlosti, o bezhlavem predjizdeni,ktere by pro ne melo byt spise nezbytnou vyjimkou ani nemluve.ridici autobusu nejsou o nic ohleduplnejsi nez ridici osobnich aut nebo kamionu(kteri jsou z velke vetsiny skutecnym ukazem blbosti),o nejake zodpovednosti se uz vubec neda mluvit- to vse ale bohuzel uzce souvisi hlavne s jejich inteligenci,o ktere se lze velmi snadno osobne presvedcit jiz pri kupovani jizdenek-jenze v tomhle okamziku je uz vetsinou pozde.
0 0
možnosti

2525

7. 5. 2003 12:59
A co takhle:
"Pro stát velmi nevýhodnou smlouvu podepsal ministr, který je členem správních rad dvaceti firem"
0 0
možnosti

Kritička

7. 5. 2003 11:24
Radio Northmusic :-)
otázky a odpovědi Andrea Zpravy Nechapu proc jste do dnesniho zpravodajstvi zaradili takovou slataninu jako je clanek o ridici autobusu z iDnesu. Clanek nema zadnou logiku ani smysl, je to slatanina napsana snad nekde na kolene v taxiku. Co je proboha na tom ze ted jezdil taxikem ? Kdyby autobus ridil pasacek koz nebo truhlar tak to pochopim ze nas chcete informovat, ale kdo usoudil ze zrovna tenhle clanek je hodny vaseho zpravodajstvi snad jeste napul spal nebo pouzil nahodny vyber - kliknu kam kliknu ne ? Jinak preju prijemny den a mohli byste mi za tu moji kritiku zahrat neco z nove desky Divokyho illa ? :-) 07.05.2003 9:37 Ahoj Andreo, chtěli jsme spíš upozornit na to, že řidič autobusu neměl stálé zaměstnání a za práci pro zmíněnou cestovku dostával směšné peníze. Velkou roli v zařazení této zprávy do zpravodajství RNM hrálo také to, že tímto faktem jsou znepokojeni i pozůstalí obětí havárie. Pokud jde o výběr zpráv, náhodný výběr skutečně nepoužíváme. Pokud jde o Divokého illa, není v playlistu RNM. Také tobě hezký den...a věřím, že Tě dalšími zprávami nepopudíme :-)) Tereza Chládková, zprávařka RNM
0 0
možnosti

tatka

7. 5. 2003 11:07
Vážený pane pisálku
Doporučuji Vám po přečtení Vašeho článku přestěhování do jiného státu nebo na jinou planetu.
Zeptejte se, než začnete psát takový článek, jak to vlastně s řidiči je! Zeptejte se u kterého koliv DP nebo u soukromých dopravců na to, jak řeší nedostatek pracovníků o dovolených a nemocech. Berou externí řidiče, kteří s autobusy již jezdili a zkouší je. Externí řidič musí splňovat zákony určené podmínky, takže Vás klidně autobusem může vést kdokoliv, kdo tyto podmínky splňuje např. kancelářský pracovník, pekař nebo i poslanec, který má malý plat.  Bojte se tedy chodit po ulicích, protože nevíte jestli ten kdo řídí autobus není náhodou prodavač s kiosku z Václaváku nebo masár z lázní. Řidič je jedno s povolání, kde plat a možné riziko jsou silně v nepoměru a řidiči autobusů, tramvají a vlakových souprav navíc nesou zodpovědnost za životy a na rozdíl od Vás se snaží, aby svoji práci dělali tak aby nikomu neublížili, což se o vás říc podle výše napsaného článku říci nedá.
0 0
možnosti

glum

7. 5. 2003 11:43
Re: Vážený pane pisálku
Souhlas! Navíc si myslím, že tomu řidiči musí být psychicky hrozně. Je přeci jasné, že autobus do příkopu nesvalil schválně. Ale pokud mu prokáží zavinění, měl by být samozřejmě potrestán.
0 0
možnosti

kkk

7. 5. 2003 10:16
novináři
Kdyby řídil novinář (píšící slabomyslné bláboly) bylo by to v titulku?
0 0
možnosti

Alan

7. 5. 2003 9:52
..
Kdyby v tom úseku byla pořádná silnice, nebo dokonce dálnice, jako tomu je v každé slušné zemi, tak by se to nestalo.
Když budeme spřísňovat pravidla pro řízení při každém neštěstí, tak tu za chvilku nebude jezdit nic. To se jen stát opět zbavuje zodpovědnosti na úkor těch, kteří se nemohou bránit.
0 0
možnosti

Tomáš

7. 5. 2003 10:38
Re: ..
Předně řidič autobusu by měl umět jezdit i po normálních silnicích, nejen po dálnici. Za další, je dálnice na rakouské straně? Řekl bych, že není ... Kdyby se po každém takovém neštěstí měla postavit v inkriminovaném úseku dálnice, tak budou za chvíli dálnice všude. Mimochodem, předposlední velká nehoda autobusu se stala na dálnici (Středokluky na trase Praha - Slaný). Příčina - selhání na straně řidiče a nevybavenost nákladního auta varovným osvětlením. Výsledek - 10 mrtvých. Dálnice zkrátka není všelék.
0 0
možnosti

Thomas

7. 5. 2003 9:46
Redakci IDNES
Vazena redakce budte tak laskavi a uz konecne tento zaujaty a neobjektivni clanek stahnete!!!!! Jedine co si za nej zaslouzite je zaloba......
0 0
možnosti

Tonny

7. 5. 2003 9:50
Re: Redakci IDNES
Tebe taky stahneme, ale pod vodu!!!!!!!!!
:))))))))
0 0
možnosti