Žena s rouškou na ústech prochází centrem Prahy za deštivého odpoledne. (11. května 2020) | foto: ČTK

Ještě do pátku s deštěm, o víkendu ale už bude slunečno a až 21 stupňů

  • 9
Déšť a občasné přeháňky, které v posledních dnech zalily vyschlou půdu, vydrží v Česku do pátku. Na horách může do té doby ještě nasněžit. Během víkendu nás už ale čeká slunečné počasí, které přinese oteplení. V sobotu budou nejvyšší teploty do 17 stupňů Celsia, v neděli pak bude až 21 stupňů, uvedl Český hydrometeorologický ústav ve své předpovědi.

„V příštím týdnu zůstanou nejvyšší teploty mezi 15 až 21 stupni Celsia, přidají se místy přeháňky, ojediněle i bouřky,“ předpověděl meteorolog Štefan Handžák z ČHMÚ

Ve čtvrtek bude zataženo až oblačno, na většině území se objeví déšť nebo přeháňky, nad 1 100 metrů budou i srážky sněhové. Postupně bude docházet k ustávání srážek a k večeru k ubývání oblačnosti. Nejvyšší teploty vystoupí na 11 až 15 stupňů Celsia, v 1 000 metrech na horách bude kolem 6 stupňů.

V noci na pátek bude zpočátku většinou polojasno, během noci bude od jihu přibývat oblačnosti. K ránu se na jihu a jihovýchodě místy vyskytne déšť, nad
1 000 metrů bude sněžit. Nejnižší teploty klesnou na 7 až 3 stupně Celsia, při zmenšené oblačnosti až na 1 stupeň.

V pátek přes den očekávají meteorologové oblačnou až zataženou oblohu, na severozápadě bude zpočátku i polojasno. V jihovýchodní polovině Česka se objeví déšť, nad 900 metrů déšť se sněhem nebo samotný sníh. Jinde však budou srážky jen ojediněle. Později odpoledne a večer bude postupně docházet k ustávání srážek a od severozápadu ubývání oblačnosti. Teploty během dne vystoupí na 8 až 12 stupňů Celsia, v Čechách místy až na 14 stupňů.

V sobotu bude skoro jasno až polojasno, během dne přechodně až oblačno. Ráno se ojediněle objeví mlhy. Noční teploty v minimech klesnou na 3 až -1 stupeň Celsia. Během pak vystoupí na 13 až 17 stupňů.

Hřebeny Krkonoš pokrylo patnáct centimetrů sněhu, Sněžku pětadvacet

V neděli bude jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 6 až 2 stupni Celsia. Během dne pak bude v maximech 17 až 21 stupňů.

V pondělí bude polojasno, postupně oblačno až zataženo. Místy se objeví přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty dosáhnou 8 až 4 stupňů Celsia. Během dne pak bude 17 až 21 stupňů.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka:Meteorologové předpokládají většinou oblačno, místy přeháňky. Postupně bude docházet k ubývání srážek i oblačnosti. Nejnižší noční teploty klesnou na 9 až 4 stupně Celsia. Během dne pak v maximech dosáhnou 15 až 20 stupňů, v závěru období dokonce až 22 stupňů.

Aktuální počasí nad Prahou můžete sledovat v přímém přenosu iDNES.tv:

Podívejte se i na naše další živé přenosy

Sledovat na iDNES.tv

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video