ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Po chladnějším počasí nastanou tropy. V druhé polovině týdne přijdou třicítky

  • 49
Závěr minulého týdne byl teplotně silně podnormální, v tomto týdnu však počasí vše vynahradí. Příliv chladnějšího vzduchu od severozápadu bude ustávat a postupně se oteplí. V druhé polovině týdne očekávají meteorologové až 30 stupňů. Mohou se vyskytnout i bouřky.

„V pondělí čekáme ještě maxima mezi 18 a 23 °C, v úterý už budou mezi 21 a 25 °C a ve středu a ve čtvrtek se pravděpodobně na některých místech dočkáme tropické třicítky. Na závěr týdne se sice přechodně mírně ochladí, začátek příštího týdne si pro nás ale připraví velmi výrazné oteplení. Například příští pondělí se dle aktuálních modelových výpočtů mohou odpolední teploty vyšplhat i nad 35 °C,“ uvedla meteoroložka ČHMÚ Petra Sýkorová.

Více na Počasí iDNES.cz

V pondělí meteorologové čekají proměnlivou, převážně velkou oblačnost, na horách místy, jinde jen ojediněle s přeháňkami. Večer bude srážek i oblačnosti ubývat. Nejvyšší teploty 18 až 23 °C.

V noci na úterý očekáváme polojasno až jasno a při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Nejnižší teploty 11 až 7 °C.

V úterý přes den bude polojasno až oblačno, ojediněle, na východě přechodně místy s přeháňkami. Ráno a večer čekáme místy i jasno. Nejvyšší teploty 21 až 25 °C.

Ve středu bude zpočátku jasno až polojasno, od západu postupně oblačno. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 26 až 30 °C, na severovýchodě 24 až 27 °C.

Čtvrtek přinese převážně oblačnou oblohu a místy přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty od 23 °C na severu po 32 °C na jihovýchodě.

Pátek bude polojasný až oblačný, zejména na jihu ojediněle s přeháňkami nebo bouřkami. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C.

Vyhlídka počasí od soboty do příštího pondělí: Jasno až polojasno, v závěru při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty zpočátku 15 až 11 °C, postupně 20 až 16 °C. Nejvyšší denní teploty zpočátku 26 až 30 °C, postupně 32 až 36 °C.

Podívejte se i na naše další nekonečné přenosy

Sledovat na iDNES.tv

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video