Předpověď: Déšť může zvednout hladiny

  • 1
Hladiny řek na jihozápadě republiky by se mohly v následujících dnech zvednout, upozornili meteorologové. Od úterního rána může spadnout až 15 mm srážek. Teploty se budou v následujících dnech pohybovat kolem 10 stupňů, v noci už by neměly klesnout pod nulu.

Nebezpečí zvýšení hladin by mělo pominout ve středu ráno.

Meteorologové se obávají především rychle tajícího sněhu. Společně se zvýšenými srážkami je možné, že v některých oblastech Jihočeského a Plzeňského kraje dosáhnou toky až druhého stupně povodňové aktivity.

Hladiny jsou dosud zvýšené na většině území. Stav povodňové aktivity zůstává na Labi, Lužnici, Sázavě, Moravě a Svratce.

Pršet bude až do čtvrtka
V následujících dnech můžeme podle webu meteorologů očekávat oblačno až zataženo. Během noci se začnou tvořit mlhy a nízká oblačnost. Teploty by neměly klesnout pod nulu.

Předpověď počasí podle Meteopressu

Maximální denní teploty by měly v úterý dosáhnout 13 stupňů. V dalších dnech lze očekávat mírný pokles teplot k 10 stupňům. Počasí by mělo zůstat deštivé. Slunečněji by mělo být až ve čtvrtek.

Zvýšené množství srážek meteorologové předpovídají až do konce dubna. Teploty by se podle nich neměly nijak vychýlit z dlouhodobého průměru, který je 7,4 stupně.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video