Bouře - Ilustrační foto. | foto: Corbis, Profimedia.cz

Prázdniny zahájí teplo i bouřky

  • 14
Čekání dětí na konec školního roku bude v Česku provázet slunečné počasí s teplotami těsně pod hranicí třiceti stupňů. Podobně, jen s přídavkem občasných přeháněk a bouřek, začnou i letní prázdniny. Nejchladnějším dnem bude čtvrtek, kdy školáci dostanou vysvědčení.

"V úterý a ve středu nás čeká velmi teplé slunečné počasí beze srážek," říká Pavel Jovanovič z Českého hydrometeorologického ústavu.

V úterý bude až 28 stupňů Celsia, přes třicítku pak mohou teploty vystoupit ve středu. To už se ale mohou také objevit občasné přeháňky a bouřky, na jihozápadě Čech ojediněle i s krupobitím.

Poslední školní den bude oproti těm předchozím chladnější. Bude oblačno, s přeháňkami a místy bouřkami. Teploty se budou pohybovat mezi 21 a 25 stupni.

Oblačno, místy přeháňky a bouřky. Tak bude podle meteorologů vypadat pátek, první den letošních prázdnin. Odpolední teploty dosáhnou 23 až 27 stupňů.

Předpověď počasí podle Meteopressu

"Proměnlivější, ale stále letní počasí bude i na konci tohoto a začátku příštího týdne. Bude převládat polojasné počasí, přechodně zvětšená oblačnost s přeháňkami a bouřkami," nastínil Jovanovič počasí na první červencový týden.

Převážně slunečné počasí s občasnými bouřkami zažijí i ti, kteří se v nejbližších dnech vydají do Středomoří. Teplota vody v moři se bude pohybovat v rozmezí 23 až 25 stupňů. Stejně bude i u Černého moře.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video