Pravý blok brojí proti televizní debatě

  • 19
Až u soudu chce politické uskupení Pravý blok řešit předvolební diskusní pořad České televize Bez imunity. Straně vadí, že zástupci mimoparlamentních stran nemají stejný prostor jako politici ODS, ČSSD, Koalice a KSČM. Veřejnoprávní televize kritiku odmítá. ČT míní, že strany stojící mimo parlament mají v pořadu prostoru dost.

Pravý blok žádá o vydání předběžného opatření. "Tím by soud zakázal České televizi pokračovat ve znevýhodňování neparlamentních politických stran," míní předseda Pravého bloku Petr Cibulka.

Česká televize říká, že pořad má jasná pravidla, která zaručují vyváženost a rovný přístup politických stran. Diskriminovány se ovšem cítí i další strany, které tento měsíc kandidují do sněmovny.

Na přílišná privilegia parlamentních subjektů v pořadu Bez imunity si stěžovala už Národně demokratická strana, Cesta změny, Republikáni Miroslava Sládka, Moravská demokratická strana a Strana venkova - spojené občanské síly.

Hodinový pořad Bez imunity vysílá ČT každé úterý od osmi hodin večer. Pokaždé v něm vystupují zástupci ČSSD, ODS, KSČM a Koalice KDU-ČSL a Unie svobody-DEU, které doplňují dva kandidáti z mimoparlamentních stran. Ostatní politické strany mají možnost přijít do publika a zapojit se do diskuse.

Ve volbách se bude o přízeň voličů ucházet osmadvacet kandidujících stran, hnutí a koalic. Podle předvolebních prognóz ale ve sněmovně zasednou pouze současné parlamentní strany.

ČSNS LÁKÁ VOLIČE PŘES UKRADENÝ MIKROFON

Zástupkyně České strany národně sociální ukradla během vysílání pořadu Bez imunity mikrofon. "Byla to snaha upozornit veřejnost na nedemokratický přístup médií, včetně ČT, k malým stranám," řekl šéf strany Jan Šula. Podrobněji ZDE a TADY.

, ,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video