Legerova ulice v Praze - zábrany ji zúžily o jeden pruh.

Legerova ulice v Praze - zábrany ji zúžily o jeden pruh. | foto: Josef Vostárek, MF DNES

Praha dál zkoumá dopady zúžení magistrály, zábrany zatím zůstanou

  • 15
Příští pondělí měl skončit zkušební provoz zúžení Legerovy ulice a pražský magistrát měl říci, zda zábrany na ulici zůstanou, nebo budou odstraněny. Radnice však situaci dosud nevyhodnotila, řidiči proto budou zatím i dál jezdit pouze třemi pruhy.

"Co my víme, tak tam betonové bloky zatím zůstanou, protože magistrát nemá vyhodnocení," řekla iDNES.cz mluvčí Prahy 4 Žaneta Pilařová. Čtvrtá městská část je proti zúžení, tvrdí, že řidiči nyní raději objíždějí "úzké hrdlo" jejími ulicemi, a komplikují tam tak dopravu.

Informaci potvrdil mluvčí magistrátu Jiří Wolf. "Ano, je to tak, zábrany tam zatím zůstanou. Řeší se výsledky a zřejmě se budou zadávat další studie," dodal. Termín, kdy bude definitivně jasné, zda se čtvrtý jízdní pruh otevře, či zůstane uzavřený, Wolf nedokázal odhadnout.

Podle místopředsedy magistrátního dopravního výboru Marcela Rückla by se termín uzavírky měl posunout ještě o půl roku. "Abychom mohli vyhodnotit dopad zúžení magistrály opravdu seriózně," vysvětlil.

Výbor však pro malou účast nebyl usnášeníschopný. Konečný verdikt o zachování či zrušení omezení na Legerově ulici vynese magistrátní odbor dopravy zřejmě příští týden.

Magistrála je zúžená o jeden jízdní pruh od půlky března. Tehdy magistrát přistoupil na žádost Prahy 2 a nechal jeden jízdní pruh zatarasit betonovými bloky. Městská část si totiž stěžovala na nadměrný hluk a vysoké množství emisí.

Legerovu ulici zúžila Technická správa komunikací v úseku od Nuselského mostu ke křižovatce s ulicí Rumunskou.

"Proč se má celá Praha sjíždět do Prahy 2 a vypouštět tady zplodiny? Chceme jen stejná práva jako mají ostatní," komentoval žádost Prahy 2 její místostarosta Václav Vondrášek.

V Legerově ulice bude méně pruhů

Dopravní servis Dopravní servis:
doprava.idnes.cz
Dopravní servis

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video