Diskuze

Nad hlavou 40 stupňů, pod nohama 150. Lidé pracující ve vedrech trpí

Vysoké teploty, které v posledních dnech sužují nejen Česko, jsou obzvlášť nepříjemné pro všechny zaměstnance pracující venku. Podle zákona jim musí zaměstnavatelé zajistit ochranné nápoje i kratší pracovní dobu. Některé firmy také zavedly častější přestávky. Velká horka mohou být pro fyzicky pracující až ohrožující na zdraví.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Musíme, protože nic jiného nezbývá. Ale negativně to budu vidět pořád.

0 0
možnosti
LG

Inu ještě jsme nepostřehli, že proti vedru se bojovat nedá, a že je potřeba tomu naopak přizpůsobit pracovní režim. Tak jak to ostatně dělají od nepaměti ve všech jižních státech Evropy, kdy se přes poledne nemaká.

0 2
možnosti
Foto

Je hezké, že si na tyto lidi někdo vzpomněl a věnoval jim článek, lituju je pořád - jsem jen v bytě, nikam nemusím, ani nic dělat, stejně se potím jak kůň, i když jen polehávám. Při práci venku by bylo brzo po mně... Kdo může, dělá do 10-11 dopoledne a pak zase až po 17h, ale mnozí nemůžou... přála bych jim alespoň nějaký příplatek za extrémní podmínky, ale to sotva dostanou... Nejhorší jsou příspěvky od těch, co si sedí pěkně u počítače a v pracovní době sem píšou zlehčující či posměšné příspěvky, to jsou u mě hovada...

5 1
možnosti
JL

J13a43n 90L98u37k37á23š

2. 8. 2018 10:30

Kdyz si vzpomenu, kolik let nam "odbornici" z ruznych dopravnich podniku tvrdili, ze klimatizace v MHD z ruznych duvodu nejde apod. Kdyby to clovek v cizine nevidel, mozna by jim ty cancy i sezral.

A potom se to najednou zacalo kupovat s klimatizci.

9 0
možnosti
PS

P92e45t46r 81S64u35c66h28ý

2. 8. 2018 10:31

Stejně i tam, kde ta klima už je ji kromě současných veder téměř nepoužívají aby šetřili ;-)

0 0
možnosti
MK

V Abu Dhabí je 41 ve stínu a na silnici makaj dělníci z Bangladéše a Srí Lanky. Nechápu, co člověk vůbec vydrží.

1 0
možnosti
MR

má to ale háček - oni jsou na ty vedra zvyklí...český dělník ale nikoli

1 0
možnosti
JM

Bude v zimě článek o tom, jak zamrzne voda v lahvi, když ji dáme ven?

0 12
možnosti
PS

P31e34t57r 29S14u21c67h13ý

2. 8. 2018 10:30

Vzhledem k vašemu příspěvku a tedy i vaší pravděpodobné inteligenci jste možná jeden z těch, pro koho je ten článek určen ..... teď děláte machra, když jste to četl už loni, co? ;-D

3 0
možnosti
MM

U nás ve městě na náměstí zrovna mění dlažbu a jako těm chlapům nezávidím hlavně, když je ještě přitom ráno pozorují na lavičkách relaxující rómové...

16 0
možnosti
MS

Na lavičkách je teď taky hic. Chudáci Romové!

4 0
možnosti
MZ

No, ono ani na střeše to není žádná hitparáda :-( Zakazníci to naštěstí chápou a tak jsme si nadělili tento týden volno.

8 0
možnosti
PS

R^

Je lepší být vzdělaný, zdravý a bohatý, mít klimatizaci doma, v autě i v kancelář, než být chudý a nemocný (nejen z horka).

1 9
možnosti
OU
KN

Já trpím a v horku nepracuji.

3 0
možnosti