Zakončení potápěčské sezóny

Zakončení potápěčské sezóny - Přes deset potápěčů v neoprenových oblecích a s kyslíkovými bombami se v neděli 17. prosince před polednem ponořilo do studené Vltavy pod Karlovým mostem, aby symbolicky zakončili uplynulou sezónu. (17. prosince 2000) | foto: tvd

Potápěči ukončili sezónu pod Karlovým mostem

Praha - Přes deset potápěčů v neoprenových oblecích a s kyslíkovými bombami se v neděli 17. prosince před polednem ponořilo do studené Vltavy pod Karlovým mostem, aby symbolicky zakončili uplynulou sezónu. Potápěčská show, kterou pořádala Vodní záchranná služba Praha 2, přilákala desítky diváků. Během přehlídky se na malostranském břehu procházela i stylově oděná vodnice s lahví zeleného moku. Akce měla připomenout práci vodních záchranářů, jimž za život každoročně vděčí mnoho lidí, především dětí.
Podívejte se na fotografie z akce potápěčů.

Doprovodnou akcí letošního, v pořadí již pátého ročníku Potápění pod Karlovým mostem, bylo parodické vystoupení skupiny historického šermu Záviš. Show zakončil přípitek šampaňským ve Vltavě.

Podle jednoho z organizátorů Jiřího Součka ročně provedou přes 200 zásahů, z toho zhruba 15 v situacích, kdy je bezprostředně ohrožen život. Vodní záchranná služba Praha 2 je jednou ze tří pražských organizací této služby Českého červeného kříže.

Je přitom jediná, která má po celou sezónu svoji základnu u vody, a to na Slapech -
Staré Živohošti. Základna je v provozu od května do října; v létě tam drží záchranáři službu sedm dní v týdnu. VZS Praha 2 má i se spolupracovníky 70 členů, všichni vykonávají svoji práci zdarma. Každý rok vyškolí až 15 nováčků.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video