Bauerová uvedla, že už jí v minulosti někdo vyhrožoval.

Bauerová uvedla, že už jí v minulosti někdo vyhrožoval. | foto: www.kscm.cz

Poslankyni KSČM chce někdo zlikvidovat, chrání ji policie

  • 99
Komunistickou poslankyni Martu Bayerovou má na starost policie. Znojemské kandidátce do Senátu totiž někdo poslal několik e-mailů, ve kterých jí vyhrožuje fyzickou likvidací. Policie proto poslankyni poskytla ochranu.

Podle poslankyně to jsou nevybíravé útoky. "Byly to celkem čtyři e-maily, všechny v podstatě stejného charakteru. Nadávají na moji politickou příslušnost, shazují mě osobně, jsou sprosté, vulgární a vyhrožují mi fyzickou likvidací. Je to hnusné," řekla MF DNES.

Hrozby smrtí jí přišly na soukromý e-mail, který na svých vizitkách ani jinde neuvádí. "Znají jej ale například na znojemské radnici, neboť odsud takto dostávám různé materiály. Samozřejmě nemohu říci, že bych někoho podezřívala," dodala.

Podle Bayerové také obyvatele Znojma telefonicky obvolává ženský hlas a vyhrožuje těm, kteří ji chtějí volit, uvedl deník Právo.

Vyhrožování prý nebyla vystavena poprvé. V minulosti podobným situacím čelila vícekrát.

Nezveda: Také mi vyhrožují
Starosta Znojma a Bayerové protikandidát do Senátu Petr Nezveda (ODS) vnímá její vyjádření jako náznak, že by vyhrůžky mohly pocházet z radnice. "Proč by to kdo dělal?" říká.

Naznačil také, že je sám obětí podobného nátlaku. "Metody, které popisuje Marta Bayerová, zásadně odsuzuji, a to už proto, že jsem nejrůznějším útokům dlouhodobě vystavován já osobně i moje rodina," sdělil iDNES.cz.

"Stejně tak musím ovšem velmi rezolutně odmítnout náznaky paní Bayerové směrem ke znojemské radnici, a to jako zcela iracionální a nepodložené, sloužící několik dní před volbami k mediálnímu zviditelnění a napadání protikandidáta," dodal.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video