Poslanec KSČM Jiří Dolejš po útoku násilníků

Poslanec KSČM Jiří Dolejš po útoku násilníků | foto: Dan Materna, MF DNES

Poslanci nejsou lidé zvláštního svěcení

  • 15
Poslanci odsoudili přepadení poslance Dolejše. Vyjádřili hluboký nesouhlas s tím, že je někdo napadán kvůli politickému smýšlení. Napadení poslance je odporný čin. Sněmovna je vážně znepokojena. Fašizující praktiky ohrožují demokratické a právní principy.

To jsou všechno správné, ale také evidentní ideje. Kdo by asi měl jiné?

Problém je, že Sněmovna je vážně znepokojena a odsuzuje a vidí ohrožení demokracie a hluboce nesouhlasí, když jde o jejího člena, o poslance.

Lidí, kteří byli přepadeni, jsou v naší zemi tisíce. Policie jim poskytuje chabou ochranu, vyšetřování podobných případů nebývá moc úspěšné a soudní řízení jsou proslulá rozvleklostí.

Toho si Sněmovna všímá málo – je málo znepokojena a nevidí ohrožení demokracie, když násilníci zmlátí pana XY.

Vlna nevole se zvedne v případě zbitého politika, ale Sněmovna je tu především kvůli občanům – hlavně jejich bezpečí má politicky zajišťovat. Bezpečí těch, jejichž případ nebude v novinách a k němuž Sněmovna usnesení nepřijme.

Usnesení je navíc nabubřelé – jako by přepadení poslanci byli lidé zvláštního svěcení. Ale pozor – s přepadenými obyčejnými lidmi jsou si poslanci rovni.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video