Portál občana měl potíže s přihlašováním. (15. srpna 2022)

Portál občana měl potíže s přihlašováním. (15. srpna 2022) | foto: Printscreen Portálu občana

Portál občana hlásil problémy. Jen zbytek po chybě, říká úřad a oznámení smazal

  • 5
Portál občana už druhým týdnem hlásil výpadky. V neděli nebylo možné přihlásit se do systému ze zahraničí a problémy měli i někteří uživatelé v Česku. V pondělí by měl portál fungovat bez problému, přesto se ne každému dařilo využít všech služeb systému. Problém přetrvával u výpisu z rejstříku trestů. Podle ministerstva spravedlnosti je vše ale v pořádku.

V neděli hlásil eGoverment výpadek systému Portál občana pro přihlášení ze zahraničí. Zároveň během dne došlo k výpadku Národního bodu pro identifikaci a autentizaci. Obě služby by měly být v pondělí už bez problému dostupné, podle čtenářů iDNES to ale není úplná pravda.

Rejstřík trestů postihl výpadek. Na Czech Pointech by měl fungovat odpoledne

„Již druhým týdnem se snažím přes Portál občana získat výpis z rejstříku trestů, ale bohužel systém opakovaně nefunguje,“ napsal čtenář Vladimír redakci iDNES.cz. Podle dalších čtenářů nebylo už v pátek možné získat výpis z rejstříku ani na pobočkách Czech point.

Mluvčí ministerstva spravedlnosti Vladimír Řepka říká, že v pondělí odpoledne už je vše v pořádku. „Hláška, která se objevovala, zůstala jako následek předchozích technických problémů. Občany informace mohla zmást, ačkoliv byl systém plně funkční. Hláška byla odstraněna,“ vysvětlil.

Využili jste v poslední době Portál občana?

celkem hlasů: 165
Hlasování skončiloČtenáři hlasovali do 0:00 pondělí 30. října 2023. Anketa je uzavřena.

Podobné problémy měl rejstřík trestů například ve středu 11. října. Podle mluvčího Řepky měl výpadek trvat jen asi dvě hodiny, chyba měla být v infrastruktuře.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video